Numărul accidentelor rutiere grave produse în România în această minivacanță de Rusalii a scăzut comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Poliției Române. Începând de vineri și până duminică, s-au înregistrat cu 44 de accidente mai puțin, iar numărul persoanelor rănite grav a scăzut cu 43 față de aceeași perioadă din 2019.

HotNews.roFoto: Hotnews

Luni, la întoarcerea românilor din minivacanţa de Rusalii, poliţiştii continuă acţiunile din stradă, pentru prevenirea evenimentelor grave, a transmis Poliția Română. Polițiștii le recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană, să mărească distanţa în mers între vehicule și să nu se angajeze în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Conform sursei citate, în perioada 5-7 iunie, aproximativ 12.000 de polițiști au acționat în teren, zilnic.

"În aceste 3 zile, pe drumurile publice din țara noastră, s-a înregistrat o scădere a numărului accidentelor rutiere grave (mai puține cu 44, față de aceeași perioadă a anului trecut), precum și a numărului persoanelor rănite grav (mai puține cu 43, față de aceeași perioadă a anului trecut)", a precizat Poliția Română.