Președintele Donald Trump, care a fost criticat dur pentru modul în care a gestionat situația de la declanșarea protestelor Black Lives Matter, amenințând oamenii cu intervenția armatei și speculând primele zile de violențe și jafuri pentru a discredita întreaga mișcare de protest, a scris pe twitter că numărul manifestanților de sâmbătă a fost mult mai mic decât se anticipa.

Donald Trump, la biserica (sursa foto-twitter)Foto: Hotnews

După ce în primele zile de la izbucnirea protestelor a fost dus de forțele de securitate într-un buncăr, iar apoi a încercat să-și repare imaginea mergând, pe jos, la biserică și pozând cu Biblia în mână, exercițiu de imagine ce a necesitat din nou intervenția forțelor de ordine pentru evacuarea zonei, Donald Trump a felicitat Garda Națională și Poliția pentru treaba excelentă pe care a făcut-o la manifestațiile de sâmbătă.

”Lege și ordine!”, a scris el pe rețeaua socială.

Președintele a susținut că numărul participanților a fost mult sub așteptări, deși presa americană a consemnat că atât în Washington, cât și în alte mari orașe americane au avut loc cele mai masive demonstrații de la moartea lui George Floyd, din 25 mai.

De altfel, în aceeași serie de tweet-uri, liderul de la Casa Albă a acuzat, din nou, anumite posturi de televiziune că încearcă să incite mulțimea, adăugând însă că, din fericire, nu prea au succes.

Pe de altă parte, Trump s-a lăudat că are o rată de aprobare de 96% în rândul Partidului Republican, precizând că sondajul a fost făcut înainte de anunțul privind neașteptata scădere a șomajului.

Zeci de mii de oameni s-au adunat, sâmbătă, la Washington, la cea mai mare manifestație de la începutul protestelor după moartea lui George Floyd. Manifestațiile pașnice au fost și în alte orașe din SUA, iar în lume mii de oameni au scandat mesaje împotriva rasismului în Australia, Marea Britanie, Germania, Belgia și Franța, în ciuda restricțiilor impuse de coronavirus.