41 de cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea la o companie de prelucrare a cărnii din Germania au fost testaţi pozitiv, majoritatea având simptome ușoare, informează MAE, după ce s-a autosesizat în urma unor informații apărute în presa germană.

HotNews.roFoto: Hotnews

MAE a transmis că un număr de 41 de cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea la o companie de prelucrare a cărnii din localitatea Straubing-Bogen, landul Bavaria, au fost testaţi pozitiv cu virusul COVID-19, majoritatea fiind asimptomatici sau cu simptome uşoare, scrie Mediafax.

O parte dintre români au ieşit din autoizolare, ca urmare a finalizării perioadei de 14 zile pentru care a fost dispusă această măsură.

Potrivit datelor obţinute de către oficiul consular de la autorităţile locale, un cetăţean român, depistat pozitiv cu COVID-19, este internat într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind bună la acest moment.

MAE mai precizează că la nivelul Consulatului General al României la Munchen nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la această companie.