Poliția Animalelor ar putea deveni cu adevărat poliție. La nivelul MAI se discută despre înființarea unui astfel de departament, lucru confirmat chiar de ministrul Marcel Vela.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dezbaterile asupra proiectului de reformă a Ministerului de Interne, demarate în decembrie, dar suspendate din cauza coronavirusului, ar putea fi reluate la sfârșitul lunii iunie sau în luna iulie, a declarat Vela. În cadrul acestei reforme, ar putea fi înființat, în cadrul poliției pentru ordinea publică, și un departament pentru poliția animalelor. „Acest proiect de reformă are o formă largă, putem înființa și un departament al poliției animalelor”, a spus el la Digi 24.

Întrebat dacă din acest departament vor face parte polițiști sau și alți specialiști, de pildă veterinari, Marcel Vela a spus că propunerile vor fi analizate împreună cu ONG-urile din domeniul protecției animalelor, dar așa cum la Jandarmerie există medici veterinari pentru situațiile în care trebuie să se intervină în cazuri implicând animale, și în cadrul poliției de ordine publică ar putea exista polițiști cu specializare în zona veterinară.