Co-fondatorul Reddit, Alexis Ohanian, a demisionat din conducerea companiei și a cerut înlocuirea sa cu un candidat de culoare, transmite BBC News. Pe fondul protestelor declanșate de moartea lui George Floyd, Ohanian a spus că a luat această decizie cu gândul la fetița sa.

Serena Williams si Alexis Ohanian (twitter-sursa foto)Foto: Hotnews

Soțul celebrei campioane de tenis Serena Williams a publicat un mesaj video în care mai susține că va vira profitul obținut de pe urma acțiunilor sale pentru sprijinirea comunității oamenilor de culoare. El a mai precizat că recurge la acest gest pentru el, pentru familia, țara sa și, în mod special, pentru fetița sa.

Într-o serie de tweet-uri și mesaje pe instagram, el și-a explicat gestul. ”Fac acest lucru în calitatea mea de tată care vrea să îi poată da un răspuns fiicei sale în momentul în care îl întreabă – dar tu ce ai făcut?”.

Vezi această postare pe Instagram

I co-founded @reddit 15 years ago to help people find community and a sense of belonging.
 It is long overdue to do the right thing. I’m doing this for me, for my family, and for my country. I’m saying this as a father who needs to be able to answer his black daughter when she asks: What did you do? I have resigned as a member of the reddit board, I have urged them to fill my seat with a black candidate, and I will use future gains on my Reddit stock to serve the black community, chiefly to curb racial hate, and I’m starting with a pledge of $1M to @kaepernick7’s @yourrightscamp
 I believe resignation can actually be an act of leadership from people in power right now. To everyone fighting to fix our broken nation: do not stop.

O postare distribuită de Alexis Ohanian Sr. (@alexisohanian) pe

Ohanian, care are o fetiță de culoare cu Serena Williams, a mai afirmat că va dona 1 milion de dolari Campaniei ”Know Your Rights” (Cunoașteți drepturile), derulată de o organizație non-profit.

"Chiar cred că demisia poate fi acum un gest de leadership din partea celor care dețin puterea. Celor care luptă acum pentru a vindeca națiunea noastră rănită le transmit: Nu vă opriți”.

Ohanian a pus bazele platformei social-media acum 15 ani, împreună cu colegii săi de cămin Aaron Swartz și Steve Huffman. El s-a retras din poziția executivă încă din 2018, însă a păstrat până acum un loc în consiliul de administrație al companiei.

Reddit a pomovat anul trecut prima femeie membru în CA, respectiv pe Porter Gale. Cu toate acestea, platforma sa a fost adesea ținta unor critici pentru că a găzduit mesaje considerate rasiste, recurgând în cele din urmă la cenzurarea unor grupuri extremiste.