Președintele Donald Trump a înregistrat o pierdere de 20 de procente, în ceea ce privește rata sa de aprobare în rândul catolicilor albi, în ultimele două luni, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Public Religion Research Institute și citat de Newsweek.

Donald Trump, la biserica (sursa foto-twitter)Foto: Hotnews

Potrivit sondajului realizat de Public Religion Research Institute (PRRI) și SSRS, 37% dintre catolicii albi erau favorabili liderului de la Casa Albă, la finalul lunii mai.

Un sondaj făcut de același institut în luna martie, indica un procent de 60% în rândul aceluiași eșantion demografic, respectiv cu 23% mai mult față de situația prezentă.

De asemenea, potrivit sursei citate, în contextul pandemiei de coronavirus și al protestelor generate de moartea lui Geroge Floyd, pe 25 mai, rata de aprobare a scăzut cu peste 15% și în rândul evangheliștilor protestanți, de la 77% în martie la 62%.

Președintele Donald Trump, care încearcă să câștige al doilea mandat în această toamnă, a încercat să joace din nou cartea religioasă, stârnind un întreg scandal zilele trecute, pe fondul masivelor proteste.

Forțele de ordine au aruncat cu gaze lacrimogene în protestatarii din Piața Lafayette, în apropiere de Casa Albă, pentru a-i face loc lui Trump să meargă, pe jos, la Biserica Președinților care fusese afectată de proteste cu o zi în urmă, un incendiu izbucnind în subsolul clădirii istorice. Trump a făcut o sesiune foto, pozându-se cu Biblia în mână.