Doi adolescenți de 15 ani din București au fost reținuți sub acuzația de terorism, fiind acuzați că au ameninţat în mai multe rânduri cu detonarea unor dispozitive explozibile la Aeroportul Otopeni.

HotNews.roFoto: Hotnews

"După administrarea probatoriului, (...) a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore faţă de doi minori de 15 ani, din Bucureşti, respectiv Buzău", a anunţat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, potrivit Agerpres.

DIICOT şi BCCO Piteşti au anunțat joi că adolescenții fac parte dintr-un grup de tineri care şi-au făcut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicaţii informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi şi unităţi de poliţie. Ei amenințau că detonează dispozitive explozibile. De asemenea, sunau și persone fizice sau firme pentru a face diverse farse.

Conform surselor citate, ei au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului Otopeni pentru a ameninţa cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată, au iniţiat mai multe apeluri telefonice către secţii de poliţie din Capitală pentru a reclama fapte nereale, dar şi către mai multe firme pentru a face comenzi pe numele unor persoane cu care aceştia intraseră în diverse conflicte.

În acest caz, procurorii şi poliţiştii au făcut joi percheziții în Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Neamţ, Constanţa şi în Capitală.