​Candidatul democraților la alegerile prezidențiale, Joe Biden, a declarat joi că între 10 și 15% dintre americani nu sunt ”oameni foarte buni”, relatează Bloomberg.

Joe BidenFoto: Media Defense Gov

Afirmația a fost făcută în cadrul unei dezbateri online la care participau suporterii de culoare, eveniment moderat de actorul Don Cheadle. Unul dintre subiectele principale vizau relațiile rasiale în contextul morții lui George Floyd.

Fostul vicepreședinte în administrația Obama l-a criticat pe președintele Donald Trump, reproșându-i că este un lider care divide națiunea și scoate ce-i mai rău în oameni. Marea majoritate a americanilor sunt oameni decenți care vor să facă din țara lor un loc mai bun, a comentat Biden. În context, el a adăugat că ”probabil, undeva între 10 și 15% dintre oameni nu sunt foarte buni”.

Afirmațiile lui Biden aduc aminte de controversatele comentarii făcute de Hillary Clinton în campania prezidențială din 2016, când aceasta ar fi spus că jumătate dintre suporterii contracandidatului ei, Donald Trump, sunt o adunătură de ”rasiști, sexiști, homofobi, xenofobi, islamofobi, completați voi”.