O bombă de aruncător calibru 82 mm din Al Doilea Război Mondial fost descoperită, miercuri, la Focşani, în urma unor săpături pentru lucrări de construcție, la fosta platformă MOPAF din oraș. Proiectilul a fost asanat de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.

Bomba de aruncatorFoto: Facebook/ ISU Vrancea

Potrivit ISU Vrancea, citat de Mediafax, echipa pirotehnică a asanat, miercuri, o bombă de aruncător calibru 82 mm, descoperită în urma unor săpături pentru construcții, la fosta platformă MOPAF, din Focșani. Muniția a fost preluată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

Reprezentanții ISU Vrancea atrag atenția că sunt interzise atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente; joaca minorilor cu diferite elemente de muniţie ori ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau în locuinţe.

Cei care găsesc elemente de muniții neexplodate trebuie să sune la numărul unic de urgenţă 112.

Nerespectarea acestor reguli poate produce rănirea gravă sau chiar decesul celor implicați, potrivit ISU Vrancea.