Poliţia Română va fi dotată cu mai multe autovehicule Dacia Duster, Logan şi Dokker, după ce vor fi semnate, vineri, acordurile de achiziţie şi furnizare, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI) într-un comunicat.

Masini noi in dotarea PolitieiFoto: mai.gov.ro

Potrivit comunicatului MAI, citat de Agerpres, ministrul de interne Marcel Vela s-a întâlnit miercuri cu o delegaţie condusă de Christophe Dridi, directorul Groupe Renault Romania, pentru a analiza calendarul de livrare şi a prezenta noile modele de autospeciale care vor intra în dotarea Poliţiei Române.

„Pentru Poliţia Română este esenţial să creştem gradul de dotare cu mijloace de mobilitate, până la cel mai îndepărtat post de poliţie din ţară, întrucât ştim foarte bine că reducerea timpilor de intervenţie operativă salvează vieţi. Dorinţa noastră este de a proteja angajaţii Ministerului Afacerilor Interne în timpul misiunilor şi de avea în dotare autovehicule noi şi performante produse în România, pentru toate intervenţiile noastre”, a declarat Vela, potrivit comunicatului.

Toate autovehiculele care vor fi achiziţionate sunt dotate cu sisteme acustice şi vizuale, dar şi alte dispozitive specifice muncii de poliţie.