Pompierii militari gălăţeni au avut parte, duminică, de două misiuni de salvare a unui pui de barză şi unuia de pisică, se arată într-o informare transmisă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi.

Pui de barza, salvat de pompieriFoto: ISU Galati

Potrivit ISU Galați, citat de Agerpres, pompierii s-au deplasat în localitatea Folteşti pentru a răspunde apelului făcut de un bărbat care a găsit un pui de barză căzut din cuib. Până la ajungerea echipajului de pompieri în comună, puiul a fost hrănit şi ţinut la adăpost de un localnic.

Un echipaj al societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice a întrerupt furnizarea curentului, iar salvatorii din autoscara mecanică s-au putut strecura printre firele de înaltă tensiune pentru a duce puiul înapoi în cuib, alături de barză şi de ceilalţi pui.

La puţin timp, pompierii au fost solicitaţi şi în municipiul Galaţi pentru a salva un pui de pisică prins între etajele superioare ale unui bloc din cartierul I.C. Frimu.

„Puiul de pisică scâncea acolo de câteva zile, iar proprietara nu a reuşit să îl extragă dintre acoperişuri, aşa încât am fost nevoiţi să acţionăm cu autoscara pentru a-l aduce înapoi în siguranţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Dan Ionaşcu.