​Guvernul va face modificări într-o anexă la hotărârea de guvern privind ridicarea restricțiilor astfel încât românii care merg la plajă cu prosopul sau cearceaful să aibă și ei un loc.

Plaja la Marea NeagraFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Potrivit deciziei Guvernului, de la 1 iunie, accesul persoanelor pe plajă se realizează cu asigurarea de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minim doi metri între șezlonguri pentru persoane din familii diferite.

Orban a precizat că sensul nu era de a interzice accesul pe plajă cu prosopul, precizând că românii care aleg acest lucru vor avea anumite zone în care pot sta la soare.

„​În hotărârea de guvern pe care am dat-o privitor la deschiderea plajelor, acolo, într-adevăr am specificat că pe plajele amenajate, pe plajele amenajate, menţionez, accesul se face cu şezlonguri care trebuie să fie la 2 metri (distanţă unul de altul - n.r.). Aici o să facem o revenire pentru că asta nu înseamnă că interzicem ca pe o anumită suprafaţă dintr-o plajă amenajată, oamenii care nu au resurse financiare să-şi achiziţioneze şezlongul cu cât e, 8 - 10 lei, să poată să vină cu prosopul, cu cearşaful. Deci, facem corectura, sensul textului din Anexa 3 a hotărârii de guvern nu era de a interzice persoanelor care vor să vină la plajă şi care nu au posibilitatea să-şi ia şezlonguri, ci de a spune că pe acele zone amenajate ale plajelor, indiferent că este vorba de plaje care sunt la mare sau care sunt la lacuri, la acestea accesul se face pe şezlonguri care au o anumită distanţare, dar, cu siguranţă, vom face o revenire şi vom specifica foarte clar că este permis pe anumite zone pe unde nu este reglementare cu astea (şezlonguri - n.r.) să vină cu cearşaf, cu prosop", a spus Orban.