Premierul Ludovic Orban a declarat că în urma discuţiei purtate la nivelul miniştrilor de externe ai României şi Ungariei există deja consecinţe favorabile, una dintre acestea fiind permisiunea de tranzitare a statului vecin, pe cale rutieră a cetăţenilor români, 24 de ore din 24.

Ludovic OrbanFoto: Guvern

"Cred că la întâlnirea celor doi miniştri de externe s-au exprimat puncte de vedere clare şi poziţia exprimată de ministrul Bogdan Aurescu este poziţia Guvernului. Au şi existat consecinţe favorabile, în urma discuţiei Ungaria a luat decizia de a permite tranzitarea Ungariei pe transport rutier pe toată perioada de 24 de ore a unei zile", a precizat, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Potrivit premierului, anterior întâlnirii dintre cei doi miniştri de externe au fost discuţii la nivelul miniştrilor de interne din cele două ţări prin care s-au deschis mai multe puncte de trecere a frontierei şi, "în felul acesta, practic s-au eliminat orice blocaje legate de transportul rutier de persoane care tranzitează Ungaria".

"De asemenea, în orice alte privinţe noi ne exprimăm punctul de vedere constant pe care l-am exprimat de-a lungul timpului", a precizat Ludovic Orban, întrebat fiind de relaţia României cu Ungaria după întâlnirea celor doi miniştri de externe.