Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a dat asigurări că şcolile sunt pregătite corespunzător pentru a-i primi, din 2 iunie, pe elevii care vor participa la cursurile de pregătire în vederea examenelor pe care le au de susţinut.

Elevii de clasa a IV-aFoto: Hotnews

"În sala de clasă, vreau să-i asigur pe părinţi, că se va realiza dezinfectarea şi igienizarea, băncile vor fi igienizate, la fel şi scaunele. Se va realiza în fiecare zi dezinfecţie şi igienizare. Cu o oră înainte de a pătrunde elevul în sala de curs se va realiza aerisirea acelei săli, iar după cele două sau trei ore de curs, elevul va părăsi şcoala tot pe un culoar bine definit şi, la ieşirea din şcoală, vor arunca măştile pe care le-au ţinut în timpul cursurilor şi vor primi o altă mască, de la şcoală, pentru a-şi continua drumul către casă în siguranţă", a declarat ministrul Educaţiei joi, într-un interviu la postul Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

De asemenea, ea a dat asigurări că şcolile sunt pregătite atât cu cadrele medicale care să ia temperatura elevilor la sosire, precum şi cu dezinfectanţii necesari, dar şi pentru ca băncile din sălile de clasă să fie amplasate la 2 metri una faţă de alta, în faţă, spate, cât şi lateral.

Potrivit ministrului Anisie, aceeaşi procedură de prevenţie va fi aplicată şi la susţinerea examenelor naţionale.

Pe 2 iunie vor începe cursurile de pregătire pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, care vor susţine în această vară examenele naţionale.