Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, joi, că reprezentanţii învăţământului particular din România îşi oferă spaţiile şcolare şi pentru elevii din învăţământul de stat, începând cu anul şcolar următor.

Monica AnisieFoto: edu.ro

"În ultima perioadă am avut numeroase consultări cu reprezentanţii învăţământului particular din România şi chiar am constituit un grup de lucru la Ministerul Educaţiei. Astăzi am avut o întâlnire şi la Guvern, împreună cu domnul premier Ludovic Orban şi cu doamna vicepremier Raluca Turcan, am discutat cu reprezentanţii învăţământului particular şi a venit şi această propunere din partea acestora, de a pune la dispoziţie spaţiile pe care aceştia le au pentru elevii care învaţă în sistemul de stat, începând cu anul şcolar următor, dacă se va impune această măsură", a declarat Monica Anisie, la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

Ministrul Educaţiei a mai spus că a "fost un gest pe care reprezentanţii învăţământului particular l-au făcut pentru a veni în sprijinul învăţământului de stat".