Lucrările la metroul din Drumul Taberei nu vor fi recepţionate la sfârşitul lunii iunie, aşa cum au declarat recent ministrul Transporturilor, Lucian Bode şi premierul Ludovic Orban. Deși ultimul termen de finalizare a lucrărilor pentru Magistrala 5 era finalul lunii iunie, Metrorex mai are nevoie de 1.000 de angajaţi pentru a termina lucrările.

Metroul din Drumul TabereiFoto: MT

Bucureștenii vor putea călători cu metroul pe M5 abia la sfârşitul anului, potrivit liderului de sindicat Ion Rădoi, citat de Mediafax.

„Sperăm spre sfârşitul anului, mai vorbim până atunci, să se dea în exploatare Magistrala 5”, a declarat Ion Rădoi, lider al Sindicatului Liber din Metrou (USLM).

Lipsa angajaţilor a generat încă o amânare, potrivit acestuia. „Ne trebuie 1.000 de angajaţi, pentru că vorbim de 10 staţii şi un depou. Nu e simplu să întreţii 10 staţii, la fel şi în cazul depoului. Este destul de mult de lucru în continuare pentru a face recepţia respectivă”, a mai spus Ion Rădoi.

Termenul finalizării lucrărilor a fost plasat pe 30 iunie de către ministrul Transporturilor şi de către premierul Ludovic Orban. Contactat de Mediafax, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, nu a vrut să comenteze subiectul.