Premierul Ludovic Orban a avut, miercuri, o convorbire telefonică cu Angela Merkel, cancelarul federal, la iniţiativa înaltului oficial german, discuţiile vizând, printre altele, situaţia lucrătorilor sezonieri români din Germania.

Ludovic Orban si Angela Merkel Foto: Facebook - Partidul National Liberal

"Cancelarul Angela Merkel s-a referit, în context, la situaţia lucrătorilor sezonieri români din Germania şi a exprimat preocuparea constantă a executivului de la Berlin şi, personal, a domniei sale, pentru respectarea şi protejarea drepturilor cetăţenilor români care muncesc în Germania”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului de la București.

Potrivit sursei citate, cancelarul a precizat că guvernul federal a iniţiat modificarea cadrului legislativ intern în vigoare, pentru a oferi un grad sporit de protecţie acestora şi a garanta drepturile angajaţilor români.

Angela Merkel a mai transmis ”întreaga deschidere şi disponibilitate pentru menţinerea unui contact strâns, la toate nivelurile, între autorităţile din cele două state”, în continuarea recentei vizite în Germania a ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

Cei doi şefi de guvern au evocat, cu acest prilej, relaţiile speciale, cu caracter strategic, dintre România şi Germania, şi au convenit asupra aprofundării lor, cu precădere pe dimensiunea economică, se mai arată în comunicat.

De asemenea, a fost agreată reluarea dialogului politic bilateral la nivel înalt, de îndată ce condiţiile o vor permite.