Președintele american Donald Trump a amenințat miercuri că va impune norme de reglementare sau va închide companiile de social media, după ce Twitter a afișat în premieră avertismentul potrivit căruia utilizatorii rețelei sociale erau rugați să verifice faptele descrise de liderul de la Casa Albă într-o serie de postări legate de alegerile prezidențiale și votul prin corespondență.

Donald TrumpFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fără a oferi probe, Trump a reluat acuzațiile de partizanat politic la adresa platformelor respective, afirmând, tot pe twitter, că ”republicanii simt că vocile conservatoare sunt reduse la tăcere pe aceste rețele sociale”. ”Vom impune reglementări stricte sau le vom închide, înainte ca acest lucru să se întâmple”, a scris liderul de la Casa Albă, într-o nouă postare pe rețeaua socială pe care o utilizează intens, stârnind adesea numeroase controverse sau critici la adresa mesajelor pe care le publică pentru a-și ataca adversarii politici sau presa, pe care o denumește adesea ”fake news” media sau ”inamicul public numărul 1”.

Trump a mai adăugat: ”Faceți-vă curățenie, ACUM!!!”.

Reprezentanții companiilor Facebook și Twitter nu au putut fi contactați pentru a comenta amenințările președintelui american, transmite Reuters. În schimb,la deschiderea burselor, cotațiile companiilor au scăzut ca urmare a mesajelor lui Trump.

Platforma Twitter a adăugat marţi menţiunea "verificaţi faptele" la două mesaje ale preşedintelui american Donald Trump care susţinea că votul prin corespondenţă este substanţial fraudulos, o premieră în contextul în care reţele sociale sunt frecvent acuzate de laxism în ce priveşte răspunsul lor la afirmaţii ale liderilor politici.

Avertismentele însoțeau postările președintelui, sub formă de alertă, scrise cu albastru și semnul exclamării. Prima reacție a președintelui american a fost să acuze Twitter că se amestecă în alegerile americane. ​