Un accident rutier grav a avut loc în apropiere de localitatea Medemblik, Olanda, în urma căruia doi români şi-ar fi pierdut viaţa, potrivit presei olandeze, iar alte 8 persoane au fost rănite. Ministerul Afacerilor Externe transmite că Ambasada României la Haga s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în mass-media şi a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații privind identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Haga s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în mass-media olandeză referitoare la accidentul rutier produs la data de 26 mai 2020, în apropierea localității Medemblik și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații privind identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate. Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident. Ambasada României la Haga este în dialog cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară", a transmis MAE.

Accidentul a avut loc pe şoseaua N240 din apropierea localității Medemblik unde un microbus a fost lovit de un automobil Opel, condus de o tânără de 23 de ani. Ambele autovehicule s-au rasturnat. Cele două victime care şi-au pierdut viaţa ar avea 44, respectiv 24 de ani.