Brăila a raportat primul deces din județ al unei persoane infectate cu coronavirus, fiind vorba de o femeie din Galați care fusese transferată de la spitalul din Galați, ea având și afecțiuni neurologice și cardiace.

HotNews.roFoto: Hotnews

Până în prezent, la Brăila erau raportate doar 29 de infectări cu noul virus şi niciun deces, în timp ce în statistica de la Galaţi sunt 563 de persoane infectate, dintre care 80 au murit.

Femeia a murit luni la Spitalul Judeţean din Brăila, iar informaţia a fost confirmată pentru Mediafax, de prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc. Tot reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost cel care duminică a anunţat transferul pacientei de la Galaţi la Brăila.

„O pacientă din Galaţi, infectată cu noul coronavirus şi aflată în stare critică, a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, fiind internată în Secţia Anestezie Terapie Intensivă. A fost o decizie medicală şi, dincolo de orice altceva, umană. Viaţa unui om nu poate fi cântărită sau dezbătută. Nici Jurământul lui Hippocrate! Şi nici culoare politică nu au: viaţa şi jurământul! Am încredere că medicii brăileni vor face tot ce le stă în putinţă! Situaţia din judeţul Galaţi este mult mai gravă, iar paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate”, a anunţat, pe Facebook, prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc.

Decesul de la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului brăilean este primul din judeţ înregistrat de la debutul epidemiei. Femeia a fost spitalizată la Spitalul Judeţean din Galaţi până duminică atunci când s-a decis transferul pacientei deoarece Secţia de Terapie Intensivă a unităţii gălăţene a intrat în reparaţii.