​Fragmente de meteorit au căzut sâmbătă la Iași, fiind recuperate de un profesor universitar care face apel la populație să îl ajute să reconstituie traiectoria acestora.

HotNews.roFoto: Hotnews

Situația a fost semnalată pe Facebook de profesorul Silviu Gurlui de la Facultatea de Fizică a Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, care a postat și două fotografii cu fragmentele căzute.

"Vedeți imaginea alăturată! Cu un an în urmă deasupra Iașului un meteorit se dezintegra la mare înălțime și a produs un zgomot puternic pe o rază de cel puțin 80 Km. Astăzi, se pare că s-a întâmplat din nou!!!! La ora 13:15 la sud de Iași, s-a resimțit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari. În perimetrul satului Ipatele, com Ipatele. Casele/clădirile nu ar fi vibrat atît de tare, dar de pe acoperișul unei case au fost recuperate bucăți de rocă "negricioase, una prezintă irizații argintii, friabile" - după cum mi-a afirmat prietenul meu, Ciprian Ifteme, cel care le-a recuperat. Urmează să le preiau și să le investighez. După primele informații, rezultă că a fost din nou un meteorit, direcția de cădere ar fi fost Scânteia-Ipatele-Țibănești-Tansa/Voinești. Rog populația să menționeze ora și locul de unde a fost perceput zgomotul că să reconstitui traiectoria și alte date de interes științific", a scris profesorul.