Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că nu există o diferenţă de opinie între el şi premierul Ludovic Orban în ceea ce priveşte purtarea măştii în spaţii închise.

Nelu TataruFoto: Agerpres

Tătaru a declarat, la Iaşi, că specialiştii din ministere şi grupurile tehnice de lucru propun o serie de măsuri, însă decizia finală şi în ceea ce priveşte excepţiile de la obligativitatea purtării măştilor este luată în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, scrie Agerpres.

„Nu există nicio diferenţă de opinie. Fiecare din ministerele angrenate în elaborarea unui ordin propune anumite măsuri. Decizia finală se ia în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, care, în acest moment, este cel care, adunând opiniile de la fiecare minister în parte, de la fiecare grup de lucru tehnic, decide care este decizia ce trebuie aplicată în acest moment”, a afirmat Tătaru.

El susţine că ordinul în care erau prevăzute excepţiile nu va fi publicat în Monitorul Oficial până nu va fi validat de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„Fiecare din aceste excepţii este luată şi cântărită de fiecare minister în parte. Încă nu avem o decizie finală. Ministerul Sănătăţii a pus, din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii şi al experţilor în sănătate, anumite excepţii, dar ele trebuie adaptate la situaţia în care ne aflăm, la respectarea unor reguli. Dacă punem o excepţie şi acea excepţie se află într-o zonă sau într-un grup care nu respectă nişte reguli, s-ar putea ca acea excepţie să fie cea care dăunează în acest moment”, a adăugat ministrul Sănătăţii.