Un cetățean român care își desfășura activitatea în cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din Birkenfeld, Germania, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu COVID-19, a decedat, potrivit MAE.

Testare coronavirusFoto: Vladimir Smirnov / TASS / Profimedia

MAE menționează că, potrivit informațiilor comunicate de către angajator, persoana în cauză fusese testată negativ la infecția cu SARS-CoV-2 de două ori în cadrul testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, ultima dată în cursul săptămânii precedente.

Familia cetățeanului român a fost înștiințată cu privire la decesul persoanei în cauză, iar angajatorul se va ocupa de formalitățile de repatriere a trupului neînsuflețit, suportând cheltuielile aferente.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, este în contact cu reprezentanții companiei, fiind pregătit să acorde asistența consulară necesară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupului neînsuflețit și eliberarea certificatului de deces.

Mai mulți angajați români ai unui abator din nord-vestul Germaniei au fost infectați cu noul coronavirus.

Ministerul de Externe a informat, joi, că se regăsesc şi cetăţeni români printre persoanele confirmate cu Covid-19 care îşi desfăşoară activitatea la compania de prelucrare a cărnii din localitatea germană Dissen, scrie Agerpres.

MAE a anunţat că, prin Ambasada României la Berlin, s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media locală referitoare la depistarea unor cazuri de infecţie cu Covid-19 în rândul mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Dissen, landul german Saxonia Inferioară, şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale şi angajator pentru a verifica dacă printre persoanele infectate se regăsesc şi cetăţeni români.

Potrivit datelor preliminare obţinute de către reprezentanţii ambasadei, se arată într-o informare a MAE, printre persoanele confirmate cu Covid-19 care îşi desfăşoară activitatea la această companie se regăsesc şi cetăţeni români, iar, până la acest moment, nu există date concrete cu privire acestea, numărul total al angajaţilor diagnosticaţi urmând a fi comunicat în cursul zilelor următoare.