Guvernul a decis numirea lui Gheorghe Cojanu în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti, a anunţat joi seară şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Ionel DancaFoto: Guvern

„Au fost adoptate mai multe hotărâri de guvern pentru eliberări şi numiri de prefecţi sau subprefecţi. Dintre acestea menţionez hotărârea de guvern pentru numirea prefectului municipiului Bucureşti în persoana domnului Cojanu Gheorghe. De asemenea, au fost numiţi mai mulţi subprefecţi la nivelul judeţelor Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov şi Olt”, a declarat Dancă la finalul şedinţei de guvern, potrivit Agerpres.

Potrivit unei informări de presă a Guvernului, ca subprefecţi au fost numiţi: Ion Stan (judeţul Călăraşi), Tudoriţa Ionescu (judeţul Ialomiţa), Adina Gîrjan (judeţul Iaşi), Andrei Scutelnicu (judeţul Ilfov), Octavian Olteanu (judeţul Olt).

Despre Gheorghe Cojanu

Noul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, a deținut până în prezent funcția de inspector guvernamental, el fiind numit inspector în cadrul Secretariatului General al Guvernului în decembrie 2019.

De asemenea, în noiembrie 2019, el fusese numit secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Conform celei mai recente declarații de avere, postată pe site-ul SGG, Cojanu deține trei terenuri intravilane - în Câmpulung Muscel, Azuga și București, două proprietăți - în București și în Azuga, și un autoturism. Deține de asemenea mai multe depozite bancare - de 38.275 euro, 30.414 lei, 64.432 euro și 13.210 lei, precum și titluri de stat, certificate și obligațiuni de 73.250 de lei și 123.000 lei la trezoreria sectorului 4.