Marți a izbucnit un scandal la un hipermarket din sectorul 5, după ce mai multe persoane au refuzat să le fie luată temperatura la intrarea în magazin. Incidentul a fost filmat, iar imaginile, care arătau cum mai mulți polițiști se chinuie să imobilizeze două persoane mai în vârstă, s-a viralizat rapid.

Scandal la hipermaketFoto: Captura YouTube

În mare parte, oamenii au luat apărarea celor reținuți de poliție, doar că filmul care a fost postat online era tăiat exact cât să arate ”brutalitatea nejustificată a poliției”.

Raspuns Kaufland

Raspuns Kaufland

Foto: FacebookReprezentanții hipermarketului susțin că totul a fost o înscenare, că cele două persoane aveau lavaliere și erau însoțite de un cameraman profesionist.

Pe imagini putem observa că atât agenții de pază cât și polițiștii nu poartă masca de protecție sau o poarta incorect.

Filmul postat de noi prezintă versiunea celor doi protagoniști, așa cum a fost ea distribuită pe rețelele sociale.

La un centru comercial din Sectorul 5 a avut loc un scandal, Poliția Capitalei spunând că agenții au fost nevoiți să intervină pentru că trei persoane refuzau violent să le fie luată temperatura prin scanare.

Potrivit sursei citate, marți, prin apel 112 a fost sesizat un scandal în derulare, într-un centru comercial din sectorul 5. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 24 Poliție, care au identificat trei persoane, doi bărbați și o femeie, care se manifestau violent, pe motiv că nu li s-ar fi permis accesul în magazin, deoarece au refuzat termoscanarea.

La momentul în care polițiștii le-au solicitat să se legitimeze, persoanele au refuzat, au devenit recalcitrante și au manifestat un comportament agresiv, fapt pentru care au fost imobilizate și conduse la sediul subunității de poliție.

Persoanele au fost sancționate contravențional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru refuz de legitimare, provocare de scandal și împiedicarea intervenției polițiștilor în îndeplinirea obligațiilor de serviciu.