Insula Belina şi Braţul Pavel vor reveni în administrarea statului, a anunțat premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de Guvern de joi. ”Oh, Belina! Am o veste bună să vă dau: după o lungă perioadă în care Insula Belina şi braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD şi ai lui Dragnea, azi Insula Belina va reveni în administrarea statului", a spus Orban.

Belina barcaFoto: Hotnews

Acesta a precizat că procesul verbal de preluare a Insulei Belina şi Brațului Pavel va fi semnat de către Apele Române. Potrivit premierului, preluarea se va face fără contractele pe care le încheiase Consiliul Judeţean cu Tel Drum. "Preluarea va fi curată”, a adăugat Orban.

Acesta a mai spus că trebuie văzut ce s-a construit ilegal pe insulă, iar Ministerul Mediului să stabilească, prin Hotărâre de Guvern, modul de administrare.

”Aşteptăm Hotărârea de Guvern cu celeritate, să încheiem acest episod trist în care baronii roşii au încercat să transforme în moşie proprie proprietăţi ale statului român", a mai spus Orban.