Cinci proxeneți din Prahova, care au câștigat peste trei sute de mii de euro obligând tinere să se prostitueze, au fost condamnați de Tribunalul Prahova la închisoare cu suspendare. Aceștia au fost obligați să muncească în folosul comunității, patru dintre ei la Primăria din Comarnic, iar unul la Școala gimnazială din Bușteni, scrie publicația locală

Instanta de judecataFoto: pixabay.com

Ziarul Incomod.

Cei cinci, patru bărbați și o femeie, au fost găsiți vinovați pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism. Fiecare a fost condamnat la câte doi ani și șapte luni de închisoare cu suspendare, dar și la câte 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Cei patru bărbați și tânăra au fost acuzaţi că au obligat mai multe tinere să se prostitueze, atât pe teritoriul României, dar şi în Austria.

Instanța a decis ca trei dintre proxeneți să lucreze timp de două luni la Primăria din Comarnic, unul dintre ei va munci la Școala Gimnazială ”Nestor Urechea” din Bușteni, iar tânăra va lucra tot la primărie, dar în comuna Cocorăștii Mislii.

Instanța a decis să confiște și o importantă sumă de bani, de peste 300.000 de euro, dar și un autoturism BMW, găsit în casa proxeneților la momentul perchezițiilor.