Duminică seară la vama Nădlac nu mai erau pietoni care să aștepte trecerea graniței, anunță Poliția de Frontieră. Precizarea a fost făcută după ce în cursul zilelor de sâmbătă și duminică sute de persoane au așteptat ore întregi la coadă și au declanșat o adevărată revoltă la punctul de trecere a frontierei - scandând, huiduind și chiar îmbrâncindu-se cu jandarmii.

Sute de oameni la coada la vama NadlacFoto: Captura YouTube

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în ultimele două zile, la granița cu Ungaria fluxul de pasageri a fost de 20.999 de persoane, dintre care 12.886 pe sensul de intrare și 8.113 pe cel de ieșire din România, cu 9.184 de mijloace de transport.

„Astăzi (duminică-n.r.), până la ora 18.00, la granița cu Ungaria, în urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantina la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 7.074 de persoane. De asemenea, astăzi, începând cu ora 18.00, în Punctul de trecere a frontierei Nădlac 1, nu se mai află persoane în așteptare din categoria celor care s-au prezentat în punctul de trecere a frontierei, pe jos”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră, potrivit Mediafax.

Conform acestora, în punctele de frontieră au fost dispuse măsuri pentru descongestionarea traficului și pentru respectarea distanțării sociale. Astfel, au fost reorganizate arterele de control în punctele de trecere a frontierei prin crearea unor culoare care sa permită separarea fluxurilor de pasageri, au fost suplimentate punctele de control, iar persoanele care au așteptat pentru intrarea în țară au primit măști de protecție și apă, se mai arată în comunicat.

De asemenea, prin înțelegere cu partea ungară, a fost redirecţionat o parte din traficul transfrontalier de la P.T.F. Nădlac către P.T.F. Vărşand.

Blocajul la Vama Nădlac a continuat duminică, pentru a doua zi consecutiv, chiar şi după ce au fost deschise 10 noi ghişee de verificare. Marin Bondar, şef al Inspectoratului Teritorial Oradea, a spus că nu se aştepta la un val aşa mare de oameni, iar DSP Arad a acuzat că nu se respectă distanțarea socială.