„Spartacus” din Rahova a fost trimis în judecată după scandalul provocat în ziua de Paşte în cartierul bucureştean. El este acuzat de ultraj şi distrugere, după ce a avariat o maşină de poliţie, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai mult, el este acuzat că a lovit şi trei poliţişti care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Alături de Spartacus, au fost trimise în judecată alte 7 persoane care au participat la scandal şi care au fost agresive cu poliţiştii.

Vasile Badea, alias Spartacus, a fost arestat preventiv în aprilie, fiind acuzat de instigare la violență în scandalul care a avut loc în ziua de Paște în cartierul Rahova din Capitală.

Procurorii au spus, în referatul cu propunere de arestare pentru ”Spartacus” şi alte persoane implicate în scandalul din Rahova, că scandalagii au întâmpinat poliţiştii cu o coasă, cozi de lopată şi scaune.

Atunci când poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, au găsit un grup de persoane „agitate, proferând injurii şi ameninţări cu acte de violenţă/moartea la adresa poliţiei”. După ce agenţii s-au dat jos din maşină, scandalagii au devenit şi mai agresivi.

„După care s-au înarmat cu mai multe obiecte contondente (cozi de lopată, topoare, o coasă, scaune, o coasă) şi s-au îndreptat ameninţător spre poliţiştii ajunşi la faţa locului. În aceste împrejurări, organele de poliţie au fost nevoite să tragă mai multe focuri cu arma în plan vertical, fapt ce i-a determinat pe suspecţi să se retragă în curtea suspectului C.G de unde au început să arunce cu diverse obiecte (pietre, farfurii, bucăţi de BCA)”, spun procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 în referat.

Deşi în mod normal, atunci când poliţia foloseşte arma şi trage în plan vertical conflictele sunt aplanate, în episodul de la Rahova bătăuşii au fost şi mai ostili.

În urma scandalului, au fost răniţi trei poliţişti, doi dintre ei având nevoie de 5 - 7 zile de vindecare.

Procurorii mai subliniază că trebuie observată atitudinea sfidătoare faţă de poliţişti a lui Vasile Badea, cunoscut drept ”Spartacus”.

„Încă din timpul zilei a făcut mai multe sesiuni video pe reţeaua de socializare Facebook prin care a solicitat, în mod ironic, prezenţa poliţiei şi a armatei, deoarece nu are ce să i se întâmple şi că poate să sfideze restricţiile impuse”.

„Din declaraţia acestora rezultă că inculpaţii sunt fără loc de muncă, neavând un mod licit de procurare a mijloacelor de subzistenţă”, mai subliniază referatul.