Guvernul a hotărât că biletele pentru spectacolele sau evenimentele ce nu au mai avut loc din cauza instaurării stării de urgenţă să fie folosite pentru alte spectacole sau transformate în vouchere.

Open air eventFoto: USER UPLOADED

"În domeniul cultura, având în vedere că industria spectacolelor a fost foarte grav afectată de această criză, am introdus o serie de reglementări.

Am instituit posibilitatea refolosirii biletelor deja achizitionate şi transformarea lor, pentru acelaşi spectacol pentru o altă dată sau dacă nu este posibilă amânarea spectacolului, pe bază de vouchere la alte evenimente culturale organizate de către cei care au vândut aceste bilete. Dacă biletele nu au fost folosite timp de 1 an, valoare lor va fi restituită cumparătorului", a declarat joi vicepremierul Raluca Turcan, după şedinţa de Guvern.

Premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, au avut miercuri consultări cu reprezentanții organizatorilor de concerte și evenimente culturale din România. Discuțiile s-au concentrat asupra măsurilor de susținere a acestui sector, puternic afectat de situația provocată de epidemia COVID-19.

Guvernul a anunţat că are în vedere adoptarea unor decizii menite să faciliteze asigurarea de lichidități financiare organizatorilor de concerte și de evenimente culturale, precum și continuarea acordării șomajului tehnic și după data de 15 mai 2020 pentru angajații din acest sector.