Austria, trimisă în fața Curții Europene de Justiție din cauza alocaţiilor acordate copiilor imigranţilor, inclusiv români

de I.H.     HotNews.ro
Joi, 14 mai 2020, 16:43 Actualitate | Esenţial


Instanta de judecata
Foto: pixabay.com
Comisia Europeană a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în privinţa legislaţiei din Austria considerate discriminatorii privind indexarea alocaţiilor copiilor lucrătorilor străini în funcţie de nivelul de trai din ţara unde trăieşte copilul.

Comisia arată într-un comunicat de presă transmis joi că a declanșat procedura de trimitere în justiție a Austriei considerând că legislaţia austriacă privind indexarea alocaţiilor familiale în cazul lucrătorilor străini, a creditelor fiscale pentru copii şi a creditelor fiscale pentru familie nu este permisă de reglementările UE şi este discriminatorie.

Din ianuarie 2019, Austria a introdus un mecanism de indexare a alocaţiilor familiale, creditelor fiscale pentru copii şi familie acordate cetăţenilor UE care muncesc în Austria şi ai căror copii locuiesc în ţările de origine.

Comisia spune că mecanismul nu respectă normele actuale privind coordonarea securității sociale și este discriminatoriu deoarece, conform acestuia, unii lucrători mobili din UE care lucrează în Austria și contribuie pe deplin la economia, forța de muncă și sistemul de securitate socială din Austria primesc prestații mai mici în comparație cu lucrătorii ai căror copii trăiesc în Austria. Cu toate acestea, mecanismul austriac de indexare nu li se aplică resortisanților austrieci care lucrează în străinătate pentru o autoritate publică austriacă și ai căror copii locuiesc cu aceștia în străinătate, deși se află într-o situație similară.

"Statele membre nu pot reduce cuantumul niciunei prestații în numerar acordate persoanelor asigurate în temeiul legislației lor pentru unicul motiv că persoanele în cauză sau membrii familiilor acestora își au reședința în afara teritoriului lor. Mecanismul de indexare austriac reduce cuantumul prestațiilor familiale și al creditului fiscal acordat copiilor care locuiesc într-un stat membru al UE în care costul vieții este considerat a fi mai scăzut.

Faptul că un alt stat membru este considerat a avea un cost al vieții mai mic decât cel al Austriei nu este relevant pentru o prestație care se plătește ca sumă forfetară și nu este legată de costul real al întreținerii unui copil. În plus, Austria nu aplică mecanismul de indexare persoanelor care lucrează în străinătate pentru o autoritate publică austriacă și ale căror copii își au reședința într-un alt stat membru al UE.

Mai mult, principiul egalității de tratament în materie de coordonare a sistemelor de securitate socială înseamnă că persoanele trebuie tratate în mod egal, fără a se face distincție în funcție de cetățenie, prin eliminarea măsurilor discriminatorii din legislația națională", consideră Comisia Europeană.

Sesizarea de astăzi a Curții este ultima etapă a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, care a început în ianuarie 2019, când Comisia a transmis Austriei o scrisoare de punere în întârziere. Întrucât răspunsul oferit de Austria în martie 2019 a fost considerat nesatisfăcător, Comisia a continuat cu un aviz motivat în iulie 2019. După ce a analizat răspunsul primit din partea Austriei în octombrie 2019, Comisia consideră că statul membru nu a dat curs preocupărilor sale. Prin urmare, s-a decis trimiterea Austriei în fața Curții de Justiție a UE.

Parlamentul de la Viena a adoptat în octombrie 2018 un proiect de lege care prevede că imigranţii din alte ţări ale Uniunii Europene care muncesc în Austria vor primi pentru copiii aflaţi în ţara de origine alocaţii adaptate nivelului de trai şi veniturilor din țara respectivă. Pentru unele state, inclusiv România, această măsură înseamnă o reducere a sumelor plătite, prin ajustarea la nivelul de trai din ţările comunitare unde trăiesc aceşti copii. Măsura a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2003 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  sansa Austriei se numeste Romania (Joi, 14 mai 2020, 17:29)

  Coresponedntu [utilizator]

  Daca exista in lumea aceasta o tara care isi urmareste perfect interesele si care isi asigura prosperitatea pe spatele altui stat, bogat in resurse dar corupt, acestea este Austria. Iar tara care este exploatata nemilos si tacit este Romania, vina fiind a clasei politice romanesti in primul rand. Austria nu are nevoie de nimic, are paduri frumoase care patrund practic in inima oraselor austriece asigurand un aer curat si conditii excelente de trai, dar, are si material lemnos din belsug, asigurat pe nimc din colonia sa Romania.
  Pensionarii austrieci imbatranesc frumos, au pensii mari, pentru ca statul austriac e darnic, incaseaza dividende serioase de la subsidiara sa din Romania grupul OMV , care detine Petrom, vanduta pe nimic de guvernul adrian nastase, cu litere mici. In primul an de la preluarea Petrom , OMV - statul austriac au incasat dividende mai mult decat au platit pe companie Romaniei. Intre timp au mai si instrainat din perimetrele Petrom din toata lumea. Pensionarii romani se chinuie in schimb in mizerie si boli, iar sclavii romani muncesc la sparanghel sau ingrijesc batrani. Sigur aici e vorba si de performanta economica a tarii si de nivelul de educatie al cetatenilor ei.
  Pensionarii austrieci au insa o armata de sclave, de femei amarate, romance, care au grija de nevoile lor.
  Bancile si alte afaceri austriece prospera in colonia lor Romania... Dar servitorii si copii lor nu au dreptul la alocatii de stat..Daca Romania nu exista pentru Austria, trebuia inventata.
  Cand veti vedea un pensionar austriac prosper, elegant, la plimbare pe Kaertnerstrasse in Viena sa stiti ca pentru tot ce are trudeste din greu, isi taie padurile, isi vinde resursele subsolului si sufera poporul roman. Totul pentru ca Austria sa fie o tara curata si prospera. O clasa politica cinstita , dar si un popor roman mai educat, nu ar fi permis asa ceva.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by