VIDEO

Klaus Iohannis: Nu vor urma 3 zile fără reguli și restricții/ Dacă situația se va înrăutăți, nu voi ezita să declar din nou stare de urgență

de I.H.     HotNews.ro
Joi, 14 mai 2020, 16:04 Actualitate | Esenţial


Iohannis cu masca de protectie
Foto: Presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis spune că există cadrul legal în vigoare în baza căruia vor fi luate măsurile în starea de alertă care va intra în vigoare de vineri și că nu există niciun vid legislativ. El a avertizat că ridicarea stării de urgență în România nu înseamnă finalul epidemiei de coronavirus și că, dacă situația se va înrăutăți și se va ajunge la aglomerarea spitalelor, nu va ezita să instituie din nou starea de urgență.


Declarația susținută joi seară de Klaus Iohannis:

 • Astăzi este ultima zi în care România se mai află în stare de urgență. Suntem la finalul a două luni dificile, în care cei mai mulți dintre dumneavoastră, majoritatea covârșitoare, ați respectat cu strictețe restricțiile instituite de autorități. Ați stat în case, ați renunțat să vă mai vedeți familia și prietenii, v-ați schimbat cu totul întreaga viață punând mai presus nu doar sănătatea voastră, dar și pe a celorlalți.
 • Printr-un efort național, am reușit să stopăm răspândirea rapidă a epidemiei și să limităm semnificativ numărul de victime.
 • Dumneavoastră, dragi români, sunteți eroii acestui efort național. Vă mulțumesc pentru toate sacrificiile pe care le-ați făcut!
 • Acum, când încheiem cele două luni de stare de urgență și tragem linie, putem spune cu toată certitudinea: împreună am salvat vieți. Așa arată o națiune puternică și unită. Și la fel de puternici și uniți trebuie să continuăm și în lunile următoare, pentru că lupta cu acest virus nemilos este departe de a se fi încheiat.
 • România a acționat rapid și a luat primele măsuri preventive chiar înainte de a avea cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID–19. Era obligatorie instituirea unor măsuri excepționale dacă voiam să reducem răspândirea virusului. Deși numărul de îmbolnăviri atunci era mai mic decât în cazul multor altor state, la data de 16 martie România a intrat în stare de urgență, fiind printre primele țări care au făcut un astfel de demers. Faptul că a fost o decizie bună a autorităților o confirmă numărul redus de infectări și de decese.
 • Fiecare viață pierdută a însemnat o înfrângere pentru noi în bătălia pe care am început-o în februarie și pe care o vom continua multă vreme de acum înainte. Dar știm sigur că fără aceste măsuri, unele foarte dure, precum carantinarea unor localități, restricționări severe de circulație, închiderea școlilor, suspendarea întregii activități a restaurantelor, magazinelor comerciale, numărul victimelor ar fi fost mult, mult mai mare.
 • Unde se află România la finalul stării de urgență? Vă spun doar câteva cifre, care să ne ofere o imagine generală:
 • Astăzi, la data expirării stării de urgență, România înregistrează 16.247 de cazuri de îmbolnăvire, cu 245 de cazuri noi de ieri până astăzi, ceea ce arată un trend epidemiologic în ușoară scădere. Numărul de cazuri vindecate - 9.053 astăzi - este mai mare decât cel al cazurilor active, și anume astăzi 6.148.
 • 225 de pacienți se află internați în secțiile de tratament intensiv și vreau să menționez că pe toată durata stării de urgență nu s-au înregistrat depășiri de capacitate în sectorul de tratament intensiv.
 • La începutul stării de urgență, în România capacitatea zilnică de testare a fost de 704 teste pe zi. Astăzi, prin efortul concertat al autorităților, capacitatea de testare a crescut progresiv, am ajuns la un număr de 10.643 de testări pe zi. Până la această dată, în România au fost efectuate 277.804 teste.
 • Vreau să mulțumesc încă o dată medicilor și personalului medical pentru eforturile extraordinare din toată această perioadă! Protejarea cu prioritate a cadrelor medicale prin dotarea cu celeritate cu echipamente și materiale sanitare - măști de protecție, combinezoane, mănuși, echipamente medicale și substanțe dezinfectante - a fost esențială în lupta cu răspândirea virusului.
 • România, din păcate, a fost foarte puțin pregătită pentru a face față unei crize. În rezerva statului nu am găsit, așa cum ar fi fost normal, toate materiale necesare într-o situație de urgență. Am fost nevoiți să identificăm rapid soluții și iată că am reușit ca, într-un timp foarte scurt, să achiziționăm tot ce era nevoie.
 • Situația fără precedent cu care ne-am confruntat în aceste săptămâni ne-a pus în față o oglindă de multe ori nemiloasă pentru ce a însemnat eșecul din ultimii 30 de ani în fundamentarea unui stat eficient. Nu este prima dată când spun că cea mai importantă reformă de care România are nevoie este reconstrucția statului. Este un obiectiv ambițios, care nu se poate realiza în patru ani, dar este obligatoriu să începem resetarea pentru a putea dezvolta țara noastră. Sănătatea, educația, administrația, sistemele ignorate atâția ani și căpușate, trebuie să fie prioritățile noastre. Dacă aceste sisteme nu sunt puternice, statul se îndoaie.
 • În plus, în această perioadă ne-am confruntat și cu o legislație aproape inexistentă, în orice caz insuficientă pentru o situație de criză. A trebuit să ne descurcăm pe baza a două-trei acte normative adoptate destul de neglijent în urmă cu 20 de ani. În trei decenii, nu s-a construit în România o legislație coerentă, prin care statul să poată face față inclusiv unei epidemii extinse. Guvernul este obligat să se adapteze permanent la puținele resurse legislative pe care le are la dispoziție, în timp ce în Parlament politicieni vechi și retrograzi au încercat să dărâme și modestele instrumente pe care le aveam la dispoziție.
 • Am văzut de altfel chiar zilele trecute cu câtă iresponsabilitate unii parlamentari erau gata să facă aproape inoperabilă și legea privind starea de alertă.
 • Această situație nu mai poate continua! Legislația trebuie croită într-un mod coerent, astfel încât să permită intervenția rapidă a statului. Într-o situație de urgență ori de alertă, Guvernul, indiferent de culoarea politică, este cel care trebuie să ia măsuri imediate pentru că el are instrumentele executive pentru a le pune în practică rapid atunci când se impune.
 • În ultimele săptămâni, s-au văzut foarte bine deficiențele statului. Dar această perioadă ne-a arătat și că cele mai grele provocări pot fi depășite dacă Executivul, reprezentat de președinte și Guvern, lucrează ca o echipă. Și acesta este modul de funcționare corect într-un stat consolidat, ca Președintele și Guvernul să își înțeleagă responsabilitățile și să colaboreze pentru a proteja cetățenii.
 • De mâine intrăm într-o nouă etapă, pentru că încetarea stării de urgență nu echivalează, din păcate, cu finalul epidemiei.
 • Din punct de vedere medical, avem ceva semnale pozitive, dar trebuie să conștientizăm cu toții că pericolul reprezentat de acest virus este departe de a fi trecut. Ce am făcut până acum s-a dovedit eficient și am reușit să ținem epidemia sub control. În continuare sunt însă necesare măsuri pentru revenirea la o viață mai apropiată de normalitate, dar în aceleași condiții de maximă siguranță.
 • Astăzi, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență declară starea de alertă și va institui toate reglementările obligatorii prin care vor fi menținute măsurile de prevenție. Am văzut discuții în spațiul public legate de intrarea în vigoare a noii legi privind starea de alertă abia de luni, iar unii politicieni, care se dovedesc total iresponsabili, alimentează ideea de vid legislativ.
 • Dragi români, nu vor urma trei zile fără reguli și restricții! Reîntoarcerea bruscă la situația de dinainte de pandemie este imposibilă. Virusul nu ține cont de acte administrative, iar renunțarea prematură la toate regulile care s-au dovedit bune ar însemna o gravă eroare.
 • Avem un cadru legal în vigoare și în baza lui vor fi luate toate deciziile pentru ca inclusiv în următoarele trei zile să păstrăm toate regulile necesare pentru ca sănătatea și viața cetățenilor să nu fie puse în pericol.
 • Intrarea în starea de alertă aduce cu sine riscuri noi și responsabilități suplimentare pentru toți cei care își vor relua, într-o formă sau alta, activitatea.
 • Distanțarea socială, munca de acasă acolo unde este posibil, respectarea tuturor normelor de igienă, purtatul măștii de protecție sunt esențiale pentru a putea controla și în continuare epidemia.
 • Fără aceste măsuri și reguli, fără responsabilitatea fiecăruia dintre noi, lucrurile pot ușor degenera.
 • Și vreau să fiu foarte clar: Dacă situația se va înrăutăți și datele vor arăta un număr galopant de infectări, care va duce la supraaglomerarea spitalelor, atunci nu voi ezita să declar din nou stare de urgență!
 • Să nu compromitem, așadar, tot ce am realizat până acum cu mari sacrificii!
 • COVID-19 este o boală greu de combătut tocmai pentru că oamenii îi pot infecta pe ceilalți fără să dezvolte simptome și fără să fie conștienți de riscul pe care îl reprezintă pentru semenii lor.
 • Această particularitate a bolii, care nu ne permite să știm sigur cine e infectat și cine nu, arată cât de important este să purtăm toți măști în spațiile publice.
 • Păstrând distanțarea socială și purtând mască ne protejăm pe noi înșine, îi protejăm pe cei de lângă noi și le ușurăm munca medicilor, cei aflați în linia întâi. Este fundamental să înțelegem că facem aceste lucruri nu de teama amenzilor, ci pentru că sunt spre binele nostru și al celor de lângă noi.
 • Nimeni nu poate spune cu precizie când vom depăși această pandemie. Ce știm însă cu siguranță este că depinde de fiecare dintre noi să facem ca acest lucru să se întâmple cât mai repede.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14857 vizualizari

 • -4 (62 voturi)    
  Lol (Joi, 14 mai 2020, 17:16)

  HP [utilizator]

  Ia, hai, dom' profesor.

  "Trebuie sa fim atenti si in continuare"

  "Am realizat atatea lucruri de la inceputul pandemiei"

  "Datorita masurilor luate de catre guvernul Orban..."

  "PSD a pus doar bete in roate, inconstienti, bla bla, corupti, bla bla, CCR, bla bla".
  • +24 (42 voturi)    
   Toparceanu si bla,bla-ul lui HP (Joi, 14 mai 2020, 18:43)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Cand se ia cate-o masura,
   Lumea-njura
   Pe agentul sanitar
   Si-l intreaba fara noima:
   - Ce-ai cu noi, ma?
   Pentru ce sa dam cu var?...
   • +11 (21 voturi)    
    ..... (Joi, 14 mai 2020, 19:42)

    apis [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    Chapeau Altiro!
    Din păcate...Lumea e așa cum este...vorba lui Eminescu...
  • +8 (36 voturi)    
   noroc de el si PNL (Joi, 14 mai 2020, 19:00)

   Je__ [utilizator] i-a raspuns lui HP

   ca altfel maine se supenda si legea gravitatiei, si nu mai stiau romanii ce sa faca la iesirea din case

   noi stim ca asa cum suntem prosti si saraci, ne respectam unii pe altii, doar werner ne vede ca pe un grup de hoti, asa ca pune argatii sa ne fugareasca si calareasca
   • -2 (12 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 14 mai 2020, 20:08)

    [anonim] i-a raspuns lui Je__

 • -9 (49 voturi)    
  Dragi români (Joi, 14 mai 2020, 18:37)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Vă mulțumesc pentru că ați cules șparanghel pentru Frau Markel și că aveți grije de vârstnicii din Austria, nu de bătrânii din azilurile noastre, cei care au murit pe capete. Da, avem rata ea mai mare de decese raportate a populație din regiune, chiar dacă voi ati stat ca proștii închiși în case, ați rămas șomeri și v-au amendat cu niște ume de v-ați crucit. Ați fost niște fraieri, ați luat plasă cu ordonanțele militare care curgeau pe la miezul nopții una după alta, motiv pentru care vă mulțumesc.
  • -4 (14 voturi)    
   ...hi , (Joi, 14 mai 2020, 19:12)

   Observatore [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   ...hi , hi .
  • -2 (10 voturi)    
   Sper ca va platesc pentru prostiile debitate (Joi, 14 mai 2020, 21:50)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   si nu sunt din proprie initiativa.
 • -5 (47 voturi)    
  Este foarte simplu (Joi, 14 mai 2020, 18:41)

  Trofeul Arthur gaurit in Courvoisier [utilizator]

  In momentul in care restrictiile vor fi ridicate in totalitate, la nivelul la care erau la inceputul pandemiei, cresterea numarului de cazuri va fi exponentiala. Virusul e acelasi, aceiasi sunt si oamenii. Singura diferenta este ca aceasta crestere vine dupa ce economia e cu frana de urgenta trasa de doua luni. Atunci nu era. Cauza? La fel de simpla si ea: lipsa de responsabilitate a oamenilor (care s-a vazut in aglomeratiile de Pasti, etc). Ce veti face in valul 2?

  Oricum exista totusi si o parte pozitiva: macar in aceasta criza l-ati avut pe Orban de ascultat si nu pe Dancila. Dancila trebuia sa vina cu traducator in limba romana.
 • -11 (43 voturi)    
  Ati iesit pe strada azi, domn Profesor ? (Joi, 14 mai 2020, 18:48)

  deval [utilizator]

  In Bucuresti , vorbesc ! Zero , nada ! Cativa cetateni aveau masti ! Mijloace de transport pline si aglomeratie ca in vremurile bune !
  Asa ca , eu zic ca ati infrant -evident cu sprijinul Ciumei Rosii -!! Trecerea nu va fi nici o secunda, treptata ci brusca datorita incapacitatii legislative a guvernului !! Guvernare pnl cu ordinele psd !! Asta ati reusit , deplin !! Despre MANAGIMENTUL dancilezului Velea , in alt episod.........
  • -9 (29 voturi)    
   Orbul (Joi, 14 mai 2020, 19:02)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui deval

   Mulți creduli care cometnează. Sunt orbi și nu rpicep că avem cel mai mare număr de decedati din regiune, medici incompetenti, spitale mizerabile, si o gasca de habarnisti care isi spune guvern. Deaspura, instigatorul de la Cotroceni, cel cu sase case, care nu pricepe (!) ca are un guvern minoritar.
   • +7 (7 voturi)    
    "Intreaga problema cu lumea este ca (Joi, 14 mai 2020, 21:57)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    prostii si fanatici sunt intotdeauna atat de siguri de ei insisi in timp ce oameni intelepti sunt atat de plini de indoiele." - Paradoxul lui Bertrand Russel.
  • +14 (28 voturi)    
   In care Bucuresti v-ati plimbat dvs azi? (Joi, 14 mai 2020, 19:11)

   dezamagit [utilizator] i-a raspuns lui deval

   Ca am mers si eu tot in Bucuresti.
   Pe strada nu trebuie purtata masca iar autobuzele nu erau pline. Nici metroul. Si in transportul in comun cam 90% aveau masca.
   Cine e de vina ca oamenii nu isi iau masuri de siguranta?
   Legea poate fi buna insa daca toti oamenii isi propun sa nu o respecte statul este depasit.

   Si apoi, de unde ideea asta ca trebuie sa stam dupa fiecare ca dupa un copil sau un nebun?
   S-a vazut ca oamenii sunt in marea lor majoritate constienti de pericol si s-au aparat si singuri.
   • +2 (6 voturi)    
    Am vazut o trecere brusca de la aproape zero (Joi, 14 mai 2020, 22:16)

    deval [utilizator] i-a raspuns lui dezamagit

    activitate , la normalitate , adica exact asa cum ni se spune ca nu e ok ! In spatiile inchise am vazut cam 10% cetateni cu masca ! In Cotroceni, unde pana azi, a fost pustiu. Nu am apreciat ca e bine, sau rau ci am marcat faptul ca daca responsabilii cu masurile au stabilit o trecere in trepte catre normalitate, au fost incapabili sa asigure conditiile pentru acest gen de trecere !! Adica anuntul masurilor cu 2-3 zile inainte (inspecial pentru firme), si transmiterea legii la timp astfel incat sa nu se creeze aceasta bresa de un absurd absolut de trei zile !!!
 • +16 (32 voturi)    
  ce nu a spus Presedintele (Joi, 14 mai 2020, 18:54)

  ..13 [utilizator]

  Ca adevarata putere este in mana fiecarui cetatean.

  Daca nu vreau sau nu sunt motivat nu ma duc la vot.

  Daca totusi ma duc sa votez pot sa imi anulez buletinul de vot.

  Poate sa dea mii si mii de amenzi nu asa se va schimba natia asta. Este nevoie de multa vorba, de exemple personale credibile si de timp.

  Acum Presedintele avea sansa sa ne arate ca are incredere in cetateni. dar NU, nu s-a intamplat chestia asta. Bine, nu zic ca nu ar fi fost si unii care ar fi aratat ca nu vor si pace - ceea ce se intampla in orice familie, in orice tara - dar per ansamblu se putea vedea un altfel mod de relationare. Nu a fost sa fie astazi.

  Putea sa spuna simplu ca desi Parlamentul si CCR-ul l-au lasat fara instrumente acum face apel la noi sa respectam un minim de masuri chiar daca nu mai exista nici un fel de instrument de control - coercitie.

  Putea sa spuna ca are incredere in noi si in modul in care crede ca noi vom actiona pentru ca fiecare stie si isi doreste sa isi apere viata si sanatatea.

  Asa putea sa spuna Presedintele si nu a spus.
  Pacat.

  Bag de seama ca trebe sa mai astept.
  fieeeee...
 • -6 (24 voturi)    
  mai klaus (Joi, 14 mai 2020, 18:59)

  beeeeeenar [utilizator]

  dar cine a fost in guverne?
  nu voi?
 • -1 (25 voturi)    
  10.000 de teste pe zi? (Joi, 14 mai 2020, 19:08)

  di livio [utilizator]

  fikusz, io napot, io văzui numa 8000, Belarusu lu dictatură are mai multe teste ca România educată...La fel de puternici și uniți trebuie să continuăm și în lunile următoare, pentru că lupta cu COVID e departe de a se fi încheiat...lunile următoare?...da de ce nu anii?...16.000 covizi din 18 mil?...cifre seci, stați în casă...15 județe cu sub 100 de cazuri?...de două luni...nici covidu nu stă în țara asta, emigrează cînd îl vede pe Orban
 • +2 (14 voturi)    
  trebuie publicate în Monitorul Oficial (Joi, 14 mai 2020, 19:11)

  FFF T [utilizator]

  Ordonanțele alea trebuie publicate în Monitorul Oficial ca să fie intrate în vigoare.
  Le publică Guverul în seara asta?
  • +3 (17 voturi)    
   Incitare la nerespectarea (Joi, 14 mai 2020, 20:50)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui FFF T

   Constituției. Plus invrăjbirea etnică, decăderea de la funcția prezidențială la cea de trompetă propagandistică a PNL, atacuri virulente la adresa CCR si a Parlamentului etc. Motive suficiente pentru a incepe suspendarea locatarului de la Cotroceni.
 • +1 (41 voturi)    
  Declaratia lui iohannis. (Joi, 14 mai 2020, 19:33)

  Theros [utilizator]

  O noua iesire catastrofala a acestui plavan care ,in ciuda aspectului său de arian de vitrină si matahala , este mai degrabă o prezenţă de la care îţi vine să întorci privirea. Artificial, inadecvat, lipsit de o minimă spontaneitate, care, când vorbeşte, stânjeneşte, minte fara sa clipeasca , ii iese pe fata rautatea si nepasarea crasa fata de poporul roman pe spinarea caruia trieste , dar nu in realitate ci in spatiul cosmic. Mai precis este aerian, dar cu un tupeu fantastic. Sa spui tu ca el si "guvernul meu" a manegeriat bine pandemia in Romania este regretabil, condamnabil si inacceptabil. Mai prost decat in halul acesta NU CRED CA SE PUTE!!

  Aceasta iesire a plavanului ne-a aratat de fapt, ii este frica de o POSIBILA răscoala populara!! Noile măsuri pe care le-a anunţat ascund o mare panică ascunsa!!Teamă cauzată probabil de lucruri ştiute doar de el si şi de cei care-l (DES)informează.

  Care ar putea să fie secretele despre România şi despre români care să-l sperie pe plavan într-atât de mult încât să recurgă la aceste declaratii jalnice care il descalifica ca OM!!

  Primul ţine de prăbuşirea PNL în încrederea populaţiei. Serviciile secrete ştiu cel mai bine care este realitatea. Realitatea, nu o aparenţă întreţinută artificial prin sondaje măsluite. Realitatea este că PNL a ajuns, azi, la sub 20%! Iar plavanul, port stindardul său, la sub 30%. Se năruie şandramaua! Cu foamea celor rămaşi pe drumuri nu e de glumit!

  Al doilea secret vine din zona medicală. Raportările de îmbolnăviri cu COVID 19 în România vorbesc de un număr neverosimil de mic de cazuri. Asta pentru că se fac nepermis de puţine teste. Şi se fac atât de puţine teste pentru că nu se doreşte aflarea adevărului. De ce? Pentru că adevărul, în acest caz, ar duce la panică şi la revoltă populară.

  În mod cert, plavanul are acces şi la alte secrete de natură a-l îngrijora până la ieşirea din indolenţa lui definitorie.
  Cu un PNL prăbuşit, cu o epidemie tot mai agresivă, care ameninţă să scoat
  • -1 (17 voturi)    
   Moțiunea de cenzură (Joi, 14 mai 2020, 20:52)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Theros

   Singura soluție de a scăpa de incompetența agresivă gălbejită. Cu doar 33 % din populație, acest guvern minoritar trebuie să fie înlăturat.
 • -8 (38 voturi)    
  Presedintele ameninta din nou (Joi, 14 mai 2020, 19:35)

  Eu38 [utilizator]

  M-ar fi surprins sa nu iasa Iohannis azi cu noi amenintari. El atat a stiut sa faca in aceasta criza. Niciun alt presedinte dintr-o tara care macar se pretinde civilizata nu a avut acest discurs.

  Iohannis, uite care e chestia. Tu ai scapat, ai castigat un nou mandat, asta e, eu imi asum ca te-am votat. Dar vei vedea ca PNL-ul tau iubit va iesi pe usa din dos a istoriei. Asa ca tu ameninta in continuare, asta va fi singura ta realizare din acest mandat.
 • -10 (28 voturi)    
  Presedintele ameninta din nou (Joi, 14 mai 2020, 19:35)

  Eu38 [utilizator]

  M-ar fi surprins sa nu iasa Iohannis azi cu noi amenintari. El atat a stiut sa faca in aceasta criza. Niciun alt presedinte dintr-o tara care macar se pretinde civilizata nu a avut acest discurs.

  Iohannis, uite care e chestia. Tu ai scapat, ai castigat un nou mandat, asta e, eu imi asum ca te-am votat. Dar vei vedea ca PNL-ul tau iubit va iesi pe usa din dos a istoriei. Asa ca tu ameninta in continuare, asta va fi singura ta realizare din acest mandat.
  • -2 (22 voturi)    
   Mandatul poate fi suspendat (Joi, 14 mai 2020, 20:53)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Eu38

   Cca 56% din populație nu maia re încredere in el, iar pentru prestațiile recente ar trebui SUSPENDAT imediat. Doar că Parlamentul doarme
   • +4 (16 voturi)    
    Sincer, ar merita-o (Joi, 14 mai 2020, 21:22)

    Eu38 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    La ce activitate a avut Iohannis, ar merita sa nu isi termine mandatul. Politicienii nu inteleg decat the hard way. Din pacate, nici populatia nu intelege mai usor. Mereu alegem raul cel mai mic si uitam ca ala tot rau e.
   • +4 (8 voturi)    
    Catia au incredere in PSD? E important pentru (Joi, 14 mai 2020, 22:02)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    referendum . . .
 • -8 (30 voturi)    
  Presedintele ameninta din nou (Joi, 14 mai 2020, 19:35)

  Eu38 [utilizator]

  M-ar fi surprins sa nu iasa Iohannis azi cu noi amenintari. El atat a stiut sa faca in aceasta criza. Niciun alt presedinte dintr-o tara care macar se pretinde civilizata nu a avut acest discurs.

  Iohannis, uite care e chestia. Tu ai scapat, ai castigat un nou mandat, asta e, eu imi asum ca te-am votat. Dar vei vedea ca PNL-ul tau iubit va iesi pe usa din dos a istoriei. Asa ca tu ameninta in continuare, asta va fi singura ta realizare din acest mandat.
  • 0 (10 voturi)    
   Te repeti obsesiv (Joi, 14 mai 2020, 23:18)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui Eu38

   I-ai pacalit pe aia de la sputnik, te-au platit de mai multe ori pentru acelasi comentariu.
   Sper sa merite.
   • +1 (7 voturi)    
    De fapt (Vineri, 15 mai 2020, 8:28)

    Eu38 [utilizator] i-a raspuns lui midufi

    M-au platit cei de la HotNews sa imi publice comentariul de 3 ori. Evident, nu asta era intentia mea. Vad ca tu esti cititor avid de Sputnik, eu am crescut cu The Economist, FT si altele. Ti le recomand, merita mai mult decat Sputnik.
 • +9 (19 voturi)    
  mizerabilul (Joi, 14 mai 2020, 20:08)

  srpc [utilizator]

  nu ma intereseasa cati se infecteaza, ci cati ajung in stare grava! cei cu simptome usoare sau deloc pot sta linistiti acasa! a interna toti pozitivii e un gest cel putin dubios, care denota obsesia dictaturii, mascata sub grija pentru sanatate publica
 • +7 (17 voturi)    
  Mă așteptam la câteva cuvinte... (Joi, 14 mai 2020, 20:12)

  Tutea [utilizator]

  ...despre "pandemia" de numiri controversate cu rubedenii de tot felul ale guvernului Orban, din ultima perioadă și la poziții tranșante pe acest subiect. Mă mai așteptam să evite să șuiere amenințător că va instaura din nou starea de urgență. dacă se impunea, o făcea și gata. Dacă despre primul subiect n-a putut spune nimic pentru că ar fi încălcat..."constituția" PNL, măcar pe al doilea să-l fi evitat. A stricat tot discursul și a dat apă la moară adversarilor politici care-l compară, mai mereu, cu personaje din istorie care s-au remarcat prin gesturi și discursuri amenințătoare. Păcat. Cine l-a sfătuit, l-a sfătuit greșit și și-a dat un autogol politic de toată frumusețea...
 • +8 (24 voturi)    
  Baliverne (Joi, 14 mai 2020, 21:07)

  Tencalin [utilizator]

  Vomit daca il mai vad pe individul asta! Liberalii s-au scremut in ceasul al doisprezecelea sa scoata o legislatie fara noima, fara cap, fara coada, iar individul asta, un prezident ratat, nu face exceptie, vorbeste de reguli, care reguli?, bai vorbeste concret, ce ai voie, ce nu ai voie, numai baliverne. Orban e ca scolarul care cu cinci minute inaintea orei copiaza trei fraze din caietul colegului, pe fuga, sa aibe ceva rezolvat ca tema, nu conteaza ca nimeni nu intelege nimic. De la Vela nu mai am nicio pretentie, ca sa nu-l lase politistii balta, le-a inchis gura cu salarii marite. Liberalii au facut spume la gura cu ciuma rosie, dar ciuma galbena e la fel de daunatoare, exceleaza la capitolul puturosenie si prostie. V-am votat, ce greseala!, a doua oara o sa scuip in patratelul vostru din buletinul de vot!
 • +3 (9 voturi)    
  spectacol sinistru (Vineri, 15 mai 2020, 0:42)

  John_Re [utilizator]

  .
  • -2 (2 voturi)    
   de ce nu a prelungit cu 3 zile starea de urgenta (Vineri, 15 mai 2020, 10:35)

   dessik [utilizator] i-a raspuns lui John_Re

   ca sa acopere vidul legislativ?

   Imi explica cineva? Presupun ca la asta se referea PSD cand au spus ca solutia e la presedinte.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by