Drumarii au început deszăpezirea pe Transfăgărăşan, pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, unde sunt zone în care stratul de zăpadă ajunge până la şase metri. Circulaţia pe Transfăgărăşan ar urma să fie deschisă la 1 iulie.

Deszapezire TransfagarasanFoto: Facebook

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri Brașov, a început de câteva zile operațiunea de deszăpezire a DN7C - Transfăgărășan, pe tronsonul Bâlea Cascadă - Bâlea Lac. Deocamdata se lucrează la eliberarea unui sens de circulație pentru a permite mai ușor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpada depășește chiar și 5-6 metri.

În conformitate cu normativele în vigoare, circulația pe toată lungimea DN7C - Transfăgărășan se deschide în data de 1 iulie. Până atunci, circulația pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș) este strict interzisă și extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre și a avalanșelor. Cei care doresc să viziteze până atunci zona Bâlea Lac pot circula cu mașina până la Bâlea Cascadă și de acolo pot folosi telecabina, menționează sursa citată.