​Şeful Poliţiei municipiului Dej, Alin Câmpean, a fost destituit din funcţie pe motive disciplinare şi a fost trecut într-o funcţie inferioară celei deţinute, au informat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ Cluj).

Politia romanaFoto: Facebook

Surse judiciare citate de Agerpres au declarat că unul dintre motivele destituirii se referă la faptul că poliţistul ar fi participat la petreceri organizate de interlopi.

"Urmare a cercetării disciplinare a unui ofiţer din cadrul Poliţiei municipiului Dej, a fost dispusă sancţionarea disciplinară a acestuia cu măsura 'trecerea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut', conform art.58, lit.d, din Legea 360/2002 privind sancţiunile disciplinare care pot fi aplicate poliţiştilor. Sancţiunea disciplinară a fost dispusă azi, 13 mai, prin Dispoziţia Şefului Inspectoratului", se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, poliţistul a încălcat mai multe norme legale şi deontologice.

"În cadrul cercetării disciplinare efectuate, s-a stabilit că poliţistul a încălcat norme ale Codului de etică şi deontologie profesională, precum şi aspecte ce ţin de îndatoririle profesionale ale poliţistului, stabilite prin Legea 360/2002 privind Statutul poliţistului", se mai arată în comunicat.