Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a declarat marţi că reorganizarea ministerului pe care îl conduce „intră în linie dreaptă”, a fost publicată hotărârea de guvern şi urmează ca toate posturile să fie scoase la concurs, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Astăzi a apărut în Monitorul Oficial hotărârea de guvern cu privire la organizarea şi organigrama ministerului. Odată cu apariţia în Monitorul Oficial intrăm în linie dreaptă cu reorganizarea ministerului. Vom reorganiza din temelii ministerul, aproape toţi angajaţii ministerului vor fi nevoiţi să participe la concurs. Toate posturile din minister vor fi scoase la concurs. Au fost 1.020 de posturi în minister, vor rămâne 765 de posturi. Asta nu înseamnă că vor rămâne 765 de angajaţi în minister. Putem să ne oprim şi mai jos. Îmi doresc un concurs deschis, să poată participa şi opinia publică”, a declarat Ion Ştefan, la postul B1 TV.

El a spus că se doreşte transmiterea concursurilor online şi a arătat că a luat decizia de a reorganiza ministerul deoarece era politizat.

„Nu există nici cel mai mic semn de întrebare că acest minister nu ar fi fost politizat 100%, chiar cei care spun că au rămas de pe vremea lui X sau Y între timp s-au decolorat sau s-au vopsit şi nu ştim exact de unde şi cum au mai apărut. Aş vrea să înţelegeţi că în aceste şase luni am avut ocazia să văd mai în profunzime ministerul, să constat lucruri pe care nu s-ar fi meritat să le faci la nivel de minister. Să cumperi tu o barieră de intrare în minister cu 13.000 de lei şi să plăteşti mentenanţa 11.000 de lei/an...”, a spus Ion Ştefan.