​Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a transmis vineri seara un mesaj de încurajare cu ocazia aniversării a 75 de ani de când tatăl său, Regele George al VI-lea, se adresa britanicilor anunțând sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Punând accentul pe lupta împotriva pandemiei de coronavirus, regina a spus că ”străzile noastre nu sunt pustii, ci sunt pline de iubirea și grija pe care ne-o purtăm unii altora”.

Regina Elizabeth a II a (sursa- Royal Family)Foto: Hotnews

Mesajul suveranei, înregistrat la Castelul Windsor, a fost transmis vineri, exact la ora la care, în urmă cu 75 de ani, tatăl său se adresa britanicilor, printr-un mesaj radiofonic, anunțând capitularea Germaniei naziste.

"Astăzi, pare dificil faptul că nu putem marca această aniversare așa cum ne-am dori”, a spus regina, aducând un omagiu celor care și-au pierdut viața în război.

Referindu-se la pandemia de coronavirus care a făcut imposibilă celebrarea Zilei Victoriei, ea a declarat că ”străzile noastre nu sunt pustii, ci sunt pline de iubirea și grija pe care ne-o purtăm unii altora. Și când mă uit la țara noastră și văd ce suntem dispuși să facem pentru a ne proteja și susține unii pe alții, spun cu mândrie că suntem în continuare o țară în care soldații, marinarii și oamenii de arme s-ar regăsi și pe care ar admira-o”.

Regina a mai afirmat că lumea trece printr-un ”război total„ în fața căruia nimeni nu este ”imun”.

Inspirată de celebrele cuvinte ale premierului britanic Winston Churchill care a condus Marea Britanie în victoria împotriva Germaniei naziste, regina a încheiat cu mesajul: 'Nu vom ceda niciodată, nu vom dispera niciodată”.

De la izbucnirea pandemiei, acesta a fost cel de-al doilea mesaj al reginei care a împlinit în aprilie 94 de ani.