Polițiștii locali din Focșani au intrat în grevă japoneză joi, alăturându-se altor colegi din țară, pentru a protesta față de declarațiile făcute la adresa lor de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, relatează Monitorul de Vrancea.

Politisti localiFoto: Agerpres

Potrivit sursei citate, este un protest care se va derula până vineri, o măsură prin care polițiștii locali poartă banderole albe pe braț.

Sindicatul Pro Lex transmitea, marți, că „ministrul Marcel Vela a declanşat o campanie ȋmpotriva categoriei profesionale a politiştilor locali, prin declaraţii mincinoase şi denigratoare”.

Sindicaliștii spun că ministrul liberal a făcut comparații ȋntre salariul unui poliţist local din Timişoara cu cel al unui poliţist din Poliţia Română, afirmând lucruri nereale, mincinoase.

„Solicităm ministrului Marcel Vela să nu implice instituţiile statului ȋn jocurile politice, să nu caute „ţap ispăşitor” pentru deciziile sale ce au generat nemulţumirea populaţiei şi scăderea ȋn sondaje a partidului. Solicităm ministrului Marcel Vela să ȋnceteze campania de denigrare a poliţiştilor locali şi să acorde respectul cuvenit acelora care au fost ȋn linia ȋntâi ca forţă de ordine publică ȋmpreună şi ȋn subordinea poliţiştilor din Poliţia Română. Solicităm minstrului Marcel Vela să pună capăt discriminării poliţiştilor locali şi să accepte propunerile Sindicatului Naţional Pro Lex de a reglementa acordarea personalului poliţiei locale aceleaşi compensaţii acordate militarilor şi poliţiştilor pentru munca prestată ȋn zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale, declarate potrivit legii ca fiind zile nelucrătoare”, se arată în campania demarată de sindicatul polițiștilor locali, conform Monitorul de Vrancea.

Reacția vine după ce ministrul de interne Marcel Vela a afirmat sâmbăta trecută, într-o intervenție la Digi 24, că un poliţist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timişoara are 8-9.000 de lei, iar unul din MAI, care îşi riscă viaţa să prindă un criminal, are la jumătate din salariul poliţistului local.

Citește mai multe:

Marcel Vela: Un polițist local care păzește un parc are salariul de 8-9.000 de lei, iar unul de la MAI care își riscă viața are jumătate

Primarul Timişoarei: Ministrul de Interne a lansat în spaţiul public un neadevăr mare privind salariile poliţiştilor locali

Vela, despre amenzile în starea de urgență: Este evident că se fac abuzuri / Pe teren sunt foarte mulți tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție