Ambasada Germaniei la Bucureşti, Ministerul federal de Interne, Construcţii şi Dezvoltare Teritorială şi Ministerul de Interne al Landului Baden-Wurttemberg sprijină Poliţia Română cu 5.000 de măşti chirurgicale, precum şi cu echipamente IT, sponsorizarea ridicându-se în total la peste 25.000 de euro.

Sprijin german pentru Politia RomanaFoto: Facebook/ Ambasada Germaniei Bucuresti

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Germaniei la Bucureşti, citat de Agerpres, echipamentele IT oferite Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - laptopuri, computere, camere video, camere GoPro, imprimante multifuncţionale, videoproiectoare, echipament pentru conferinţe, camere endoscopice - vor sprijini Poliţia Română în combaterea criminalităţii organizate, în special a traficului de persoane, a criminalităţii legate de droguri, precum şi a criminalităţii informatice.

„Poliţia Română este partenerul nostru esenţial în ceea ce priveşte prevenţia în domeniul criminalităţii la nivel european, un partener care realizează o muncă excepţională. De aceea, mă bucur în mod deosebit că, tocmai în aceste zile, putem sprijini în mod practic această cooperare îndelungată, bazată pe încredere”, a declarat ambasadorul Cord Meier-Klodt, miercuri, la predarea echipamentelor.