Organizația civică Reset a anunțat, pe Facebook, că a câștigat definitiv procesul cu PSD, intentat după ce acest partid a refuzat să spună ce a făcut cu banii primiți drept subvenții

HotNews.roFoto: Hotnews

Curtea de Apel Iași a menținut decizia de fond care a dat câștig de cauză în procesul intentat PSD după ce acesta a refuzat să răspundă cererii Reset, adresate în baza Legii 544/2001, prin care se solicita situația detaliată a cheltuielilor pe 2016, 2017 și 2018 provenite din subvenții de la stat.

”PSD nu a catadicsit să ne răspundă, ne-a ignorat și sfidat toate apelurile, iar după ce i-am chemat în instanță, a venit cu explicații și întâmpinări fie puerile sau caraghioase (legate de calitatea procesuală sau adresa noastră de email), fie contrare legii. Toate explicațiile fanteziste ale pârâtului au fost spulberate rând pe rând de instanța de trei judecători ai Curții de Apel Iași”, spune Reset.

”Banul public determină caracterul public al informației referitoare la modalitatea sa de cheltuire. Așadar, PSD trebuie să ne spună cum și ce-a făcut cu banii din subvenții. Fără amânări și alte tertipuri. Va fi frumos”, mai scrie organizația civică pe Facebook.