Natura le-a oferit un dar deosebit celor care s-au dus noaptea pe plajele din sudul Californiei – valuri bioluminescente, scrie Guardian.

Surfing pe bioluminescentaFoto: Captura YouTube

Acest fenomen se întâmplă o dată la câțiva ani pe coastele sudice ale acestui stat american, dar localnicii spun că strălucirea de anul acesta este deosebită, probabil datorită ploilor record din regiune ce au generat o dezvoltare mai mare a algelor.

Spectacolul de lumini este cu atât mai special cu cât a apărut odată cu redeschiderea plajelor după o lună de restricții din cauza coronavirusului.

Dale Huntigton, pastorul de 37 de ani al unei biserici din San Diego, s-a sculat la 3 noaptea pentru a face surfing pe valurile iridescente. ”Fac surfing de 20 de ani, dar niciodată nu am văzut așa ceva”, a spus Huntington.

Valurile cu strălucire ca de neon se datorează dezvoltării plantelor microscopice denumite fitoplanton. Ziua, aceste organisme stau la suprafața apei, dându-i o culoare brun-roșcată, cunoscută drept mareea roșie. Noaptea, algele dau un spectacol de lumini, strălucind în apele învolburate.

Un fotograf de pe plaja Newport a reușit chiar să filmeze delfini înotând prin lumina bioluminescentă, ca niște fantome ale mării, mai scrie Guardian.