Un incident violent a avut loc marți seară într-un magazin din Baia Mare, unde membrii a două grupuri de romi s-au bătut cu săbii și cuțite. La fața locului au fost mobilizate trupe de intervenţie ale poliţiei, jandarmeriei şi armatei.

PolitieFoto: Facebook

Bătaia a izbucnit în parcarea unui magazin Lidl, după care o parte dintre persoane au fugit în magazin, majoritatea având săbii şi cuţite.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, echipele de intervenție au mers la fața locului în urma unui apel la 112.

"În urma unui apel pe 112 care semnala un scandal între mai multe persoane, echipajul de ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Jandarmi s-au deplasat de urgenţă în parcarea unui centru comercial din strada Grănicerilor. Ca urmare a intervenţiei poliţiştilor, starea conflictuală a fost aplanată, iar patru persoane implicate în scandal au fost imobilizate şi urmează a fi conduse la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor", a precizat pentru Agerpres Florina Meteş.

Conform unor surse din Poliție, au loc percheziţii la mai multe adrese din municipiul Baia Mare, la persoane posibil implicate în scandal. Încă din cursul zilei, aceste persoane s-au ameninţat pe Facebook, iar seara şi-au dat întâlnire în faţa magazinului Lidl. Cei implicați în incidentele violente sunt suspectați de implicare în trafic de persoane, proxenetism şi contrabandă cu ţigări, unii dintre ei revenind recent acasă din străinătate.

"Au aruncat cu marfă, cu sticle, cu tot ce au prins la mână. Aveau săbii, iar femeile cu avut spray. Au spart tot ce au prins, inclusiv ușile de la magazin când au vrut să fugă”, spune unul dintre martorii prezenți la incident, potrivit emaramures.ro.