Monica Ulmanu, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București, a câștigat premiul Pulitzer pentru anul 2020, alături colegii săi de la cotidianul The Washington Post, la categoria jurnalism explicativ.

Monica UlmanuFoto: Washington Post

După ce a absolvit programul de Licență în Jurnalism și de Masterat în Producție Multimedia și Audio-Video la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Monica a primit o bursă Fulbright în Statele Unite ale Americii, unde s-a specializat în jurnalismul vizual, potrivit unui comunicat al FJSC. A lucrat în SUA și în Marea Britanie, în redacții de mare prestigiu, precum Thompson Reuters, The New York Times, The Boston Globe și The Guardian.

Premiul Pulitzer, cel mai prestigios premiu pentru jurnalism din lume, a fost acordat echipei The Washington Post, din care face parte și Monica Ulmanu, pentru o serie de articole despre încălzirea globală.

„O serie extraordinară de materiale de presă care demonstrează, cu precizie științifică, efectele înfricoșătoare pe care le produc temperaturile extreme pe glob” este motivația juriului pentru premiul acordat. Seria de articole poate fi citită aici.

Pagina Monicăi Ulmanu de pe site-ul Washington Post, cu link-uri către materialele semnate de ea (inclusiv materialele din seria despre încălzirea globală care au fost recompensate cu premiul Pulitzer) poate fi accesată aici.

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, este prima facultate de jurnalism înființată după 1990, fiind recunoscută pe plan național și internațional drept un spațiu al formării profesionale, pentru domeniul științe ale comunicării, la cele mai înalte standarde.