Prefectul județului Constanța, George Niculescu, propune testarea rapidă a turiștilor care intră în stațiuni. Niculescu a declarat marți, după o întâlnire cu reprezentanţii patronatelor din turism, că a făcut o propunere în acest sens și așteaptă reacția Ministerului Sănătății.

Vama VecheFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Este evident pentru toată lumea că niciun sector al economiei județene nu va rămâne neafectat de această pandemie. Încercarea noastră este de a găsi soluții pentru a sprijini agenții economici și că aceste măsuri să vină în sprijinul lor. Primii turiști pe litoral vor veni atunci când ordonanțele militare vor prevede acest lucru. Vom face o testare a turiștilor care intră într-o stațiune turistică. Sunt mai multe variante în discuție(...)Este doar un scenariu, să vedem cum va reacționa și Ministerul Sănătății. În perioada ce urmează se vor face propuneri în vederea condițiilor de după 15 mai”, a declarat George Niculescu, citat de replicaonline.ro.

Prefectul de Constanța susține că dacă testarea s-ar extinde pentru toate persoanele care intră în stațiune, riscul de cotractare a virusului ar fi foarte restrâns. Acesta se referă la testele rapide.

"Sper să se clarifice cât mai repede aceste chestiuni pentru ca operatorii economici să aibă timp să își ia toate măsurile, în cazul în care redeschiderea se va face curând. Vom trimite cât mai repede propunerile la minister. În ceea ce privește achiziționarea acestor teste pentru turiști, presupun că va fi un efort comun. Am văzut deschiderea din partea reprezentanților economici de a contribui pentru efectuarea acestor teste. Sunt costuri pe care ei și le asumă, tocmai pentru a aduce servicii de calitate și în condiții de calitate pentru turiști. De asemenea, trebuie compensate de niște măsuri fiscale, atât la nivel local, cât și la nivel central", a mai spus Niculescu.