Procurorii federali din Germania au emis marți mandat de arestare pe numele unui suspect care a atacat sistemele informatice ale Parlamentului german, în 2015, acționând în numele grupării de spionaj a armatei ruse (GRU), scrie Reuters, citând Sueddeutsche Zeitung.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cotidianul citat a relatat că suspectul este Dmitri Badin, care este căutat și de autoritățile americane pentru atacurile cibernetice care au avut drept țintă corespondența electronică între Hillary Clinton și Partidul Democrat, înaintea alegerilor prezidențiale din 2016.

Fără a preciza sursa, publicația germană spune că, în mod cert, Badin, în vârstă de 29 de ani, a fost implicat în atacul cibernetic din aprilie 2015, de la Bundestag. Reuters nu a putut obține deocamdată un punct de vedere din partea procuraturii.

Serviciul de informații al Armatei Ruse (GRU) este citat și în ancheta privind otrăvirea lui Serghei Skripal, un fost dublu agent rus, în sud-vestul Angliei în martie 2018. Londra a acuzat Rusia pentru această tentativă de asasinat, dar, ca de obicei, Moscova a negat orice implicare.