​Primarul din Puhăceni, Republica Moldova, a avut o ieșire nervoasă, în direct, pe Facebook, când a ajuns în târgul din localitate și a văzut că oamenii nu respectă regulile de distanțare socială impuse din cauza coronavirusului.

Viata în R. Moldova in pandemieFoto: Captura video

În live-ul transmis pe rețeaua de socializare el i-a criticat pe un ton ridicat pe cei care vindeau produse, le-a spus că a chemat poliția și vor primi amenzi, iar dacă nu se înțelege „o să stea închiși ca câinii în cușcă, cum se șade în Italia”.

„Le-am spus să stea la 3 metri, să respecte toate măsurile de protecție și prevenție care sunt impuse de autorități. Uitați-vă câtă neglijență, ăștia sunt oamenii de la mine din sat care mi-au dat mandatul să-i apăr, să-i slujesc ca un prost. Să alerg pentru dânșii, să mă zbat la toate nivelurile ca să le fie lor bine. Dar ei, cu regret, nu au grijă de mine, de sănătatea oamenilor care trăiesc în satul ăsta, ăștia sunt oameni care doresc dreptate, vor să le dai cât mai mult. (…) Lumea noastră dacă nu o să înțeleagă o să stea închiși ca câinii în cușcă, cum se șade în Italia.(...) Eu n-am de gând să fiu primar la casă de nebuni. Am nevoie să trăim ca oamenii, nu ca porcii”, spune primarul.

Ulterior, la fața locului a apărut și poliția.