Cinci tineri care au provocat scandal, au intrat în casa unei persoane, ameninţând-o cu arma şi au fost depistaţi că deţin ilegal arme, sunt cercetaţi de poliţişti, informează Agerpres. Ei sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor, ameninţare, violare de domiciliu şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

PolitiaFoto: Politia Romana

Potrivit unui comunicat transmis duminică de IJP Vaslui, la data de 30 aprilie, la ora 21,45, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Vaslui au fost sesizaţi prin apel 112 despre faptul că, pe raza comunei Micleşti, judeţul Vaslui, mai multe persoane au pătruns fără drept în locuinţa unui bărbat de 55 de ani, din localitate şi l-au ameninţat cu o armă. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au depistat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 22 de ani, domiciliaţi în comuna Soleşti, care aveau o armă neletală cu gaze, supusă autorizării, ce prezintă potenţial letal, precum şi un element de muniţie de tip cartuş calibrul 9 milimetri.

"Cu ocazia activităţilor efectuate, poliţiştii au stabilit încă două persoane care ar fi participat la faptele sesizate, iar în interiorul autoturismului pe care cei trei l-au folosit pentru deplasare a fost identificată o sabie metalică cu o lamă de aproximativ 104 centrimetri. De asemenea, anterior sesizării, persoanele implicate ar fi provocat scandal pe un drum public din localitatea Chirceşti, comuna Micleşti. În cauză (...) au fost puse în executare trei mandate de percheziţie domiciliare, la adrese de pe raza comunei Soleşti, ocazie cu care au mai fost identificate două arme, una neletală, supusă autorizării, cu aer comprimat şi potenţial letal şi una de tip airsoft, 121 de proiectile nemetalice, precum şi alte elemente de muniţie. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că persoanele implicate nu deţin în mod legal armele şi muniţiile depistate", a precizat IPJ Vaslui.

Împotriva unui bărbat de 22 de ani, din localitatea Iaz, comuna Soleşti, şi a altuia, de 20 de ani, din localitatea Satu Nou, comuna Soleşti, a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, Ulterior a fost dispusă faţă de aceştia măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Alţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani, domiciliaţi în comunele Soleşti, respectiv Micleşti, sunt cercetaţi în stare de libertate.

În cauză sunt continuate activităţile de cercetare penală sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, urmând a fi stabilită şi probată întreaga activitate infracţională săvârşită.