Cele şapte persoane reţinute de poliţişti în urma scandalului de vineri dintr-un cartier al municipiului Blaj vor fi cercetate sub control judiciar, a informat sâmbătă seara Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, potrivit Agerpres.

Scandal 1 mai, BlajFoto: Captura video

Şase bărbaţi şi o femeie au fost prezentaţi sâmbătă Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, care a dispus cercetarea acestora sub control judiciar.

Potrivit IPJ Alba, şase persoane, cinci bărbaţi şi o femeie, implicaţi într-un scandal care a avut loc vineri după-amiaza într-un cartier din Blaj, au fost reţinute pentru tulburare a ordinii şi liniştii publice, în cauză fiind aplicate de poliţişti şi amenzi de 33.000 de lei pentru nerespectarea ordonanţelor militare.

Totodată, o altă persoană a fost reţinută, pentru instigare publică, după ce a postat, pe o reţea de socializare, comentarii prin care încuraja la agresarea forţelor de ordine.

Astfel, potrivit sursei citate, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de 6 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, din care 5 bărbaţi şi o femeie, din Blaj, care sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

„În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, în după amiaza zilei de 1 mai 2020, în jurul orei 15,30, pe fondul consumului de alcool şi al unor divergenţe care au avut loc, pe strada Barbu Lăutaru, între două femei, la intervenţia echipajelor de poliţie şi jandarmerie au avut un comportament recalcitrant şi au tulburat liniştea publică. În contextul incidentului, mai multe persoane din cartier au ieşit în stradă, fiind nevoie de suplimentarea forţelor de ordine publică, pentru restabilirea liniştii. La sediul poliţiei au fost conduse 15 persoane”, a menţionat IPJ Alba.

Au fost aplicate şi 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.000 de lei, pentru nerespectarea ordonanţelor militare, precum şi 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 de lei, la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Poliţiştii s-au sesizat, din oficiu, în legătură cu faptul că un bărbat de 36 de ani, din Blaj, în contextul intervenţiei forţelor de ordine pentru restabilirea liniştii pe strada Barbu Lăutaru, ar fi postat, pe o reţea de socializare, comentarii prin care instiga cetăţenii să săvârşească fapte de violenţă.

Peste 30 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au intervenit pentru aplanarea scandalului.

Citește și: