​Primarul Gabriela Firea susţine într-o postare pe pagina sa de Facebook că în urma anunțului făcut zilele trecute de autorități în legătură cu relaxarea restricțiilor de circulație după data de 15 mai traficul a crescut cu circa 20% în Bucureşti.

Trafic in BucurestiFoto: Profimedia

"Am evaluat, în cursul zilei de ieri, la Centrul de Monitorizare a Traficului din cadrul Primăriei Capitalei, împreună cu directorul Poliției Locale și cu directorul executiv al Direcției Transporturi, această situație, precum și modul în care transportul public de suprafață a fost adaptat condițiilor de criză", spune Firea pe reţeaua de socializare.

Valorile de trafic au crescut cu crica 20%, susţine primarul Capitalei, în condiţiile în care la începutul epidemiei traficul scăzuse cu aproape 80%.

"Trebuie să fim conștienți cu toții că nerespectarea strictă a măsurilor impuse de autorități poate zădărnici aceste eforturi considerabile. De aceea, le recomand tuturor bucureștenilor să evite în continuare orice deplasări care nu sunt urgente sau foarte importante și să respecte regulile de igienă și de distanțare socială", a mai spus Firea.

Primarul Capitale a declarat, recent, că ia în discuție foarte serios redeschiderea parcurilor din Bucureşti şi că va face această propunere Comitetului Municipal pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Ea afirmă că locurile de joacă vor rămâne închise în prima etapă.