Proprietarul celor doi câini de rasă care au omorât o femeie de 41 de ani, în comuna Muşeteşti, judeţul Gorj, a fost reţinut în urma audierilor. Poliţiştii fac cercetări pentru ucidere din culpă, scrie Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, proprietarul celor doi câini din rasa Ciobănesc Românesc Carpatin a fost reţinut joi seara, pentru că ar fi lăsat animalele libere. Bărbatul de 47 de ani, din localitate, este cioban. Tot el a sunat la 112 şi a anunţat că a descoperit cadavrul femeii de 41 de ani, pe un teren agricol.

"Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Gorj. Poliţiştii au fost sesizaţi de acesta, prin 112, despre faptul că pe un teren agricol, de la marginea satului Stănceşti, comuna Muşetesti, a fost găsită decedată o femeie care prezintă muşcături de animal, posibil câine. Din primele cercetări efectuate a reieşit faptul că victima ar fi o femeie de 41 ani, din comuna Crasna. Se pare că aceasta, în timp ce se deplasa către o grădină, ar fi fost atacată de câinii din rasa ciobănesc carpatin, aparţinând chiar apelantului, care este cioban şi îi lăsase liberi", a declarat, corespondentului Mediafax, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.

Anchetatorii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.