Fostul ministru al comunicatiilor a aflat oficial acuzatiile care i se aduc in dosarul Posta Romana, procurorii DNA prezentindu-i, marti, rezolutia de urmarire penala. Nagy a declarat ca este acuzat de abuz in serviciu si ca spera sa clarifice cit mai repede "neintelegea". In acelasi dosar este anchetat si Tudor Chiuariu, care a fost audiat de procurori saptamina trecuta.

Zsolt Nagy a petrecut aproximativ un sfert de ora in sediul DNA, unde procurorii i-au prezentat oficial acuzatiile si i-au inminat rezolutia de urmarire penala.

" Mi s-a dat o copie dupa rezolutia de inceperea urmaririi penale. Din cite am rasfoit, este vorba de ceea ce a aparut in presa. Sint acuzat de abuz in serviciu. Eu sper sa se clarifice cit mai repede aceasta neintelegere, acel teren era deja al Postei Romane care avea si titlu de proprietate pe el. Procurorii nu inteleg ca rolul unui ministru este de a initia si a viza acte de guvern. Acuzatia mi se pare o aberatie juridica", a declarat fostul ministru al iesirea de la parchet.

Zsolt Nagy a venit insotit de avocat si a refuzat sa dea numele celorlati invinuiti in acest caz.

Fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a fost audiat in acelasi dosar, Posta Romana, saptamina trecuta. El a refuzat sa faca declaratii despre acuzele pe care procurorii i le aduc, limitindu-se sa spuna " vom mai auzi de acest dosar".

Chiariu i-a atact dur pe presedintele Traian Basescu si pe procurorul sef al DNA, Daniel Morar, acuzindu-i ca instrumenteaza dosare pentru adversarii politici.

In data de 18 septembrie, DNA a cerut aviz de la Cotroceni pentru inceperea urmaririi penale fata de Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy, ambii fiind acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice avind ca urmare obtinerea unui avantaj patrimonial pentru altul. Ulterior, comisia prezidentiala a fost desfiintata printr-o Ordonanta initiata si semnata chiar de Tudor Chiuariu, dosarele fiind blocate.

Dupa ce Curtea Constitutionala a declarat Ordonanta ca fiind neconstitutionala, presedintele a dat aviz favorabil pentru inceperea urmaririi penale a cei doi ministri.